Vardag

Den som gräver en grop…

Sedan början av februari månad har jag satt upp lite mer fasta rutiner att jag till 99% skall undvika att äta godis, chips och snabbmat. Jag behöver inte undvika detta helt och hållet men tanken var att minska på detta rejält. 

Jag har de senaste veckorna gått runt och varit löjligt nöjd över det faktum att jag hittat ett kryphål i detta; naturgodis. Jag har tänkt att detta står ju faktiskt inte med på min, visserligen egnaskrivna, lista så därför är det fritt fram att äta. ”HA! Där lurade jag allt mig själv,  det hade jag inte tänkt på” har jag nöjt gått runt och tänkt och samtidigt gnuggat händerna mot varandra. På helgerna har sedan alltså ätit naturgodis. 
I eftermiddags satt jag och tänkte att det skulle vara så skönt att bara åka och köpa lite naturgodis och sedan åka hem och äta detta och titta på lite serier och slumra en liten stund innan jag åker till mina föräldrar. 
Lat som jag är valde jag att åka till den lite mindre affären här hemma än Ica Maxi för jag orkade inte trängas med bilar på parkeringen eller med människor inne i affären. Döm då till min besvikelse att den lilla affären inte har enda av de sorter som jag tycker om. Inte. En. Enda. 
Happ. Man kan säga att jag helt enkelt gav tillbaka på mig själv. ”Så går det när man försöker lura mig och dessutom är lat” har jag nu gått runt och i stället för att att gnugga händerna så har jag istället ekat med pekfingret så där uppfostrande. ”Den som…”
Så nu får jag helt enkelt äta lite riskakor och vindruvor och dricka mineralvatten. Det hade varit godare med naturgodis, det hade det! Men försöker man luras och dessutom är lat så blir det inget sådant.  
Det har jag lärt mig idag. 

PS.  På frågan om jag inte hade kunnat utnyttja den där 1% att äta godis mm i kväll? Neh, det använder jag till när jag äter med andra eller firar något! 
</div

Kommentera