Vardag

Sol, piano och mat

Det har hänt något med min kropp. Den har hamnat lite ur balans. Känner mig lite stressad och har ont i hals och huvud från och till. Jag vet inte om stressen kommer från att jag håller på att bli sjuk eller att kroppen får sjuksymtom på grund av stressen. Imorse var det tungt i alla fall. Och den där stressen gjorde sig påmint. 
 
Hade det varit en ledig dag hade jag bara tagit det lugnt, låtit det vara och bara…vilat. Men eftersom jag skall jobba så kände jag att det var bäst att vårda kroppen lite extra. Så sagt och gjort. Jag satte mig ner, skrev ner alla datum, jobbtider, möten, pass, utbildningar mm som är inom de två närmasta månaderna. Nu vet jag att det står samma sak i min mobil som i min kalender ända fram till maj.
 
Efter det tog jag på mig mina varma tofflor, min fleecetröja, vindjacka och en filt och satte mig i solen på altanen. Där satt jag och norpade åt mig solens alla strålar och njöt. Tillslut blev det nästan för varmt så jag begav mig ut på en promenad. Soligt,skönt och vårit när man gick åt ena hållit. Soligt, blååååsigt och vinterigt när man gick åt andra hållet. Men jag nöjt. Tänkte att om ungefär en vecka är det 1 april, då är det en månad kvar till 1 maj. Då brukar vi vårstäda stugan. Det är 2 månander kvar till1 juni. Då börjar vi kunna flytta ut till stugan. Och det är 3 månander kvar till 1 juli. Då brukar det kunna vara varmt och soligt. Hur härligt?
 
Sedan gick jag in. Satte mig i pianot. Spelade igenom massa olika låtar. Fick en självförtroendekick att jag faktiskt kan spela efter noter och att jag gör det ganska fort.
 
Sedan lagade jag lite mat. Som jag åt.
Och nu känns det bra. 
 
 
Medmänniskor. Vänner.
Lär känna er kropp. När den behöver vila,
när man behöver trycka på lite extra. 
Lär er hur ni återhämtar er på bästa sätt.
Lär er hur ni vårdar kroppen.
 
Lär er känna igen symtom. Våga vila. Våga backa tillbaka. 
Lär er vad ni mår bra av. Lär er vad ni inte mår bra av.
Utmana er själva. Belöna er själva.
Ta hand om er själva


Kommentera