Vardag

Om jag hade varit med i lyxfällan

Om lyxfällan hade kommit till mig och tittat på min ekonomi så hade de nog sätt ut så här…
 
Jag och en lyxfällan-snubbe står och pratar (eftersom jag vet med mig att jag ganska god kontroll över min ekonomi så är jag inte det minsta tårögd eller nära på att börja gråta). Vi diskuterar och han frågar mig
– Hur mycket pengar tror du att du lägger nu på mat?
Jag kommer då svara ungefär vad jag tror att det är.
 
– Vaaaa? Det är mycket pengar! Du måste verkligen sluta att äta ute!
Då skulle jag stå och titta på honom med ett leende och sedan ta fram mina kvitton. Då skulle han se att jag inte äter ute utan att mina pengar går åt att handla mellanmål. Keso, kvarg, lite keso till, lite kvarg på det och ytterligare lite keso och glöm för allt i världen inte avokadon. 
 
En stunds tystnad.
Sedan skulle de säga 
– Jag har aldrig varit med om något liknande… 
 
 
Nästan bara ica-kvitton

Kommentera