Lite djupare

Självförtroende – vart jag än ser

Det kan handla om friidrott, det kan handla om gymnastik, avancerade jobb. Det kan handla om guldmedaljen eller finalen. Det kan finnas möjlighet för nytt världsrekord, årsbästa, personbästa. Det kan handla om att avancera, att bli chef, få en viktigt uppgift, att bli känd.

Eller så kan det handla om att göra ett prov, lämna in en uppgift, gå ut och handla, stiga upp på morgonen eller att spela piano, fotboll, äsckpipa eller vad det nu kan vara

Vad det än handlar om, vad man än pratar om, så har jag lagt märke till en sak: Överallt nämns ordet självförtroende. Det går inte att komma runt det. Det går inte att undvika ordet. För det är det som mycket handlar om. Självförtroende och självkänsla. Utan det kan i längden inte hålla på med det vi gör, oavsett vad det är vi gör.

Och egentligen borde det här vara precis lika naturligt som at vi behöver äta för att orka med dagen. Men det är det inte. Det är lite underligt, att jag, andra inte tar det som lika självklart som att äta tex.

Med god självkänsla och gott självförtroende kan du komma hur långt som helst. Du kan i alla fall skapa dig dina drömmar och våga prova dem. För med en god självkänsla vågar du prova, satsa, ge det ett försök. Och du vågar misslycklas för att komma igen senare. För du vet, att oavsett vad som händer, oavsett om du lyckas eller inte så betyder du något, du är något. För det är inte dina handlingar som räknas, det är du som person. Du betyder otroligt mycket, oavsett om du lyckas eller inte.

Du betyder inte mindre för att du inte lyckas.

Och när man inser det, då kan man satsa, då kan man ge försök, du kan man kanske till och med chansa. För du vet att du är så otroligt värdefull, ändå.

One thought on “Självförtroende – vart jag än ser

Kommentera