Träningsdagbok

Träning: Måndag 23 november 2009


Så var det äntligen träning. Idag var det “Gå 5 km” som gällde. Det betyder att det är träning hemma vilket i sin tur betyder att det också är utomhus. Något som jag egentligen inte tycker särskilt mycket om. Men det är bara att acceptera, ta på sig ordentligt med kläder och sist men inte minst min brors vindress (jag har ingen egen just nu) och ge sig ut i höstmörkret, upp till el-ljusspåret.

Jag är glad att jag valde just gå! Dels att jag fortfarande känner mig lite trög och vill inte vara helt slut imorgon när jag kommer till träningen, som för övrigt är den viktigaste under veckan! Den andra anledningen är att det är så halt på spåret! Jag halkade omkring i leran lite här och där och det sista jag vill är att sträcka mig eller liknande. Därför var jag nöjd med gå!

Hur gick det då? Jo, det gick ganska okey. Vårt el-ljusspår är 2,5km och därför lämpligt med två varv. i början av varje varv är det en backe, en brant och lång backe om man väljer att gå åt ena hållet. En mindre brant och kortare backe om man väljer den andra. Båda är jobbiga! Därför är man lite trött i benen efter bara 5 minuter. Jag blev lite nedstämd men efter ett tag släppte det och i slutet på första varvet kändes det väldigt lätt. Sedan kom backen och man blev lite trött i benen igen, men det blev bättre och bättre!

Jag gick det tänkte 5 kilometrana och det var faktiskt ryggen som sa ifrån mest (bortsett från benen i uppförsbacken vilket är naturligt). Trots att jag bara gick idag så tror jag ändå att det ger. Man kommer ut, man får lite puls. Jag är ändå så motiverad så att jag orkar gå ut och ta mig tid att träna, trots att jag har ett prov som jag borde plugga väldigt mycket på.

Det känns bra helt enkelt!

Dagens “upptäckter”:
– Jag måste träna ryggen (och magen!)
– Mina joggingskor som jag brukar ha i vanliga fall är grymt bra! (hade de gamla eftersom jag gissade på att det var halt där uppe på spåret)
– Min ena hörlur till mp3 glappar
– Det lönar sig att kämpa när det känns motigt – det blir enklare sedan och den känslan är så skön!

Jag är nöjd med träningen! Men jag nog ändå mest nöjd med att det regnade högst 10 droppar under hela tiden jag var ute! Skönt!

Trött i både huvud och kropp
JHH

Kommentera