Vardag

11 dagar i juli

Hej!

Det var några dagar sedan nu, dagarna har gått så fort så jag har inte hunnit skriva något så idag blir det helt enkelt en sammanfattning av de här 11 första dagarna i juli.

I skrivande stund har jag en arbetsvecka kvar innan semester men när bilden togs var det två och jag planerade in vad jag behövde göra innan jag stänger ner för semester. En blandad känsla det där. Skönt med semester men också lite stress över det som behöver göras innan den kommer.

Jag har haft lunchdejt med en kollega och åt den godaste lunchen på länge (inte såå svårt när alternativen har varit 1. Ingen lunch alls (typ) 2. Nån typ av sallad med någon typ av proteinkälla. 3. Rester från någon dag tidigare). Alltså! Där vi åt serveras det alltid väldigt, väldigt god mat! Framförallt fisken brukar vara fantastisk! Njöt av både sällskap och mat!

Och så har jag fått första C-19-sprutan. Det gick väldigt smidigt! Ja, alltså själva vaccinationen. Tiden innan och efter, inte lika smidigt men det kan vi verkligen inte beskyllda varken regionen, Covid-19 eller något annat för utan enbart 1. Bilköer. 2 Min bil. (Vi kommer till det… vi kommer till det…)

Så. Första sprutan vaccin. Jag fick en tid i Alingsås, kändes typ som hemmaplan så kändes tryggt. Var imponerad över hur smidigt allt flöt på. En kö utanför, och sedan olika steg där man blev skickad fram med hjälp av olika personer, alla väldigt trevliga. Bilden är från de där 15 minuterna man behöver sitta och vänta efter sprutan.

Så när jag hade fått första sprutan, suttit de där 15 minuterna, ätit lite mat och dessutom fått umgås med bror&svägerska samt Lillan en stund så var det dags att köra hemåt. Bilen startar (vilket man varje gång hurrar lite över…) men se. ett nytt klickande ljud hade dykt upp. Okej, nytt och nytt, jag kände mycket väl igen det. Det har dykt upp efter varje gång jag har haft problem tidigare med bilen. Jag insåg ganska snabbt; det finns bara en sak att göra: Köra hemåt. Utan att stanna för stannar jag kommer inte bilen att starta.

Bilen höll, jag stannade en stund hos min syster (tänkte att de kunde köra mig hem om bilen inte startade) och vi stack iväg och badade en sväng. När jag väl skall åka hemåt så startar faktiskt bilen efter lite testande, klicket är kvar men nu också den ljuvligt fina orange motor-lampan. Mmmmm…. jag vet! Så ljuvligt roligt mitt i semestertider.

Om man säger så här: Jag och pappa pratar rätt mycket i telefon. Okej, vi pratar mycket i telefon. Det här var inte vårt roligaste samtal om man säger så. Stackars pappa, fick lyssna på all min frustration och irritation. Jag var varken den gladaste eller roligaste människan att prata med då.

Ni skall inte behöva höra så mycket mer om bilelänadet (eller vem är jag… det kommer ni nog tyvärr att behöva göra…) men jag åkte till verkstaden som inte riktigt lyckats hittat något och sa “nu finns det något att felsöka i alla fall” men de hade inga tider förrän efter min semester. Ringde till “min” andra verkstad som faktiskt lyckades trycka in den i schemat nästa vecka, sista veckan innan deras semester. Såååå förhoppningsvis kan de nu laga den… Säger då det. Bilelänade!

Med en gång när min bil började krångla insåg jag en sak: Jag kommer inte klara av att sitta i min lägenhet när det är 25 grader och sol ute. Dels så är det eländigt att jobba i lägenheten men också: att inte komma någon vart och inte kunna umgås med folk. Det gjorde mig galen.

Så jag bjöd helt sonika in mig hos min stackars syster&svåger och har nu varit här sedan torsdags och njuter totalt! Vi har badat, druckit kvällste och spelat Yatzy. Så fint!

Och idag har jag haft den roliga utmaningen “plocka ur diskmaskinen i andras människors kök” eller ja, systers kök. Det är en rätt rolig utmaning om man inte är för stressad, man får liksom successivt gå igenom låda för låda, skåp för skåp och de mesta finner man plats för men jag skall erkänna; rivjärnet – det har jag inte förstått var det skall stå. Än.

Jag har varit totalt slut den här helgen. Jag vet inte om det är att jag faktiskt börjar bli lite trött efter intensiva jobbmånader, att bileländet tog all min kraft, vaccinet, pollen eller något annat men jag har typ sovit igenom hela den här helgen. Känner mig lite bättre nu, om än lite yr och konstig i huvudet men är i alla fall tacksam över att inte behöva sitta i min lägenhet.

I morgon är en ny vecka, den sista innan semestern och imorgon skall jag lämna in bilen på verkstaden. Det blir en spännande vecka… det blir det…

Kommentera