Vardag

Underbar morgon

Idag regnar det och är allmänt grått och blött, så låt oss därför njuta av den underbara morgon jag vaknade upp till när jag var ute och tältade senast.

En alldeles stilla, klarblå sjö och en lika blå och stilla himmel. En underbar stund och jag frågar mig – njöt jag tillräckligt av det där?

Så vackert!

Glädje&Tacksamhet · Vardag

Doft av sommar, blommor och melon

I morse när jag vaknade kände jag redan från början; Det här kommer bli en bra, ledig, dag och den här lediga dagen var verkligen så välkommen och välbehövlig! Och så bra den blev!

Här kommer lite smått och gott från denna fina dag:

  • Det har varit soligt och fint väder. Som en sommardag i maj.
  • Jag gick ner till affären för att handla lite på morgonen och njöt av att bara få vara ute och gå i solen.
  • På vägen hem från affären kände jag en ljuvlig doft från blommor på ett träd. Och njöt ännu mer av dagen.
  • Jag har varit ute i skogen, gått på mysiga stigar och sprang på en Checkpoint, typ. Jag visste att den skulle vara i det området och jag har tänkt att ta den någon dag men inte idag och jag har inte spanat in exakt var den är men så gick jag förbi den under min promenad.
  • Jag har suttit i solen och läst. Det var väldigt skönt! Har mått så bra av värmen som varit idag!
  • Efter mat och sånt packade jag melon, jordgubbar och min filt och åkte mot S och så låg vi på varsin filt i gräset utanför hennes lägenhet och åt melon och jordgubbar. Det var fint! Och fint av S att gå med på att bara träffas utomhus, det är så jag jobbar just nu så att säga.
  • Efter detta bytte jag om till träningskläder och gav mig ut på en liten joggingtur där jag även hittade checkpoints, detta tänkte jag berätta mer om en annan dag.

Det var lite smått och gott i från idag. Som jag sagt flera gånger nu så har det varit en så fin dag och jag har verkligen, verkligen njutit av den. Nu är jag sådär skönt trött som man är efter en sån här dag. Jag är väldigt glad att den här dagen blev så här bra! Det var välbehövligt!

Avslutar med lite bilder från idag:

Ljuvlig doft
Sommarkänsla i skogen
Jordgubbar och melon
Dagens favoritbild. Fin utsikt!
Vardag

Utomhusmåltid

I dag har det varit sol, alltså: tänk vad lite sol kan göra! Hela dagen blir ju roligare. 
Jag passade på att ta tillvara på solen genom att packa en ryggsäck med te, ägg och gröt och gick sedan ut i skogen en sväng. 
Där jag gick blåste det inte lika mycket utan det var nästan lite skönt. Gick ca 2 km och hittade ett ställe vid vattnet där det var sol och där satte jag mig och åt min mat. Och sedan fortsatte jag rundan på ytterligare cirka 3,5 km innan jag kom hem. Väl ute ur skogen blåste det väldigt kallt så jag var glad att jag valde min skogsrunda. 
Så skönt med sol, skog, natur och en utomhusmåltid! 
Jag hoppas ni har en fin lördag!

Vardag

Några solskenstimmar i november

Solsken. Solsken. Jag upprepar: Solsken!
När jag vaknade upp (något sent) imorse såg jag att det var blå himmel och solsken. Väl uppe insåg jag också att det fortfarane var minusgrader och att en promenad skulle sitta perfekt. 
 
Tänk vad lite sol kan förändra hela sinnestämningen
Bara under min korta, 30 minuterspromenad, kände jag hur jag fylldes på med energi, munnen gick över från ett rakt streck till att le lite. Jag kände att jag nästan hade lite energi. Min trötta, slitna och lite stressade kropp slappnade av en lite stund. Jag njöt av att vara ute, få känna solen i ögonen, få lite kalla kinder och se den blåa himmelen. Oh. Ljuvliga sol. 
 
Mot slutet av promenaden stannade jag till, vände mig mot solen och bara stod där. Kändes hur solen värmde ansiktet lite, njöt av att bara stå i solen. Tänk vad lite sol gör. 
 
När jag nu sitter vid mitt skrivbord lyser solen in genom fönstret och träffar mig lite i ögonen. Det gör inget (men det får mig att inse att jag måste tvätta fönstren). Jag vrider huvudet lite mer mot solen och njuter lite till. Det känns som jag får passa på, de få dagar solen lyser. 
 
Nu skall jag snart packa ihop mina saker och bege mig mot gymmet. Först en PT-timma och sedan jobb under eftermiddagen och kvällen. 
 
Har ni också varit ute och njutit av solen? 
Märker ni också skillnad på ert humör så fort solen kommer fram?