Vardag

Tankar från kvällsteet

3 stycken olika typer av inlägg har jag försökt skriva i kväll. Alla tre med vettiga tankar som jag gärna hade delat med mig av men vet ni? (Så klart ni inte gör) i kväll kommer jag inte från punkt A till punkt B. Jag har tankarna och jag lyckas skriva ner dem men sedan kan jag inte avsluta inlägget. Jag kan inte fånga upp och göra något vettigt av dem.

3 gånger har jag försökt med tanken på att väcka ert intresse, kanske diskutera en av tankarna med varandra eller att jag skulle berätta en av de andra punkterna för er och så har vi den tredje punkten som var träningsrelaterade men det går verkligen inte.

Så nu, nu har jag verkligen gett upp! Det blir inget vettigt inlägg den söndagskväll. En del i mig tycker givetvis detta är jobbigt, den där delen avskyr att inte kunna prestera och vara på topp. Jag kan känna hur prestationsmänniskan i mig sitter och skakar på huvudet och tänker ”kan du inte bättre än så”.

Så har jag den kloka människan i mig – som jag är väldigt tacksam för sådana här kvällar – som säger till mig själv; det här är ju absolut ingenting att överhuvud taget skaka huvudet över. Det är ett blogginlägg, inget viktigt, något du får prestera sämre med.

Och varför jag skriver detta? Jo, kanske för att någon känner igen sig i att alltid vilja vara på topp? Där minsta lilla smula i köket sätter stopp för den där toppen. Eller någon annan känner igen sig i tacksamheten över att ha den där ”kloka människan” som förstått att det gör inget om man inte alltid är på topp.

Och någon tredje kanske också känner igen sig i att man tillslut lär sig att uppskatta båda de där sidorna. För den drivna alltid-mot-toppen-delen av mig är ju den som gör att det många gånger blir bra och den där kloka-människan-som-inser-när-man-inte-behöver-vara-på-topp är den som ser till att det blir bra i längden.

Och det absolut bästa är stunderna då dessa samarbetar.

Då kan det bli väldigt bra!

Kommentera