Vardag

Sista kvällsrundan

Den här eftermiddagen och kvällen har jag ägnat åt att skjuta på dagens jogg. Jag förstår det inte, varför man alltid skjuter på det där – det är ju bara att göra det. Känslan när man är klar är ju skön, varför då skjuta upp det?

Efter ett litet tag blev jag lite irriterad på mig själv och grämde mig över att jag inte gett mig ut men så slog det mig att detta mycket väl kan vara den sista kvällen under den här runstreaken och varför då inte bara gå ut och njuta av att kvällsspringa en sista gång ungefär vid den tidpunkt jag sprungit som oftast? Majoriteten av mina små rundor har ju varit på kvällen efter 21, inte så mycket för att det är min favorittid att springa på utan mer för att jag skjutit på det.

Så jag tog helt enkelt på mig kläderna och gav mig ut. Ett lätt, lätt snöfall men en lite för envis, kall vind bjöd dagens runda på. Det kändes mycket enklare när jag liksom gjorde en liten grej av det. Det kändes på något sätt litet stort (och rätt skönt) att det här kan vara sista kvällsrundan. Och runt kom jag. Klart och kan bocka av dagens runda. Skönt!

Nu skall jag sova och i morgon, nästan så fort jag vaknat skall jag ut och springa igen. Jag vill inte ropa hej än, men jag är väldigt, väldigt nära mitt mål nu.

//Lite pirrig och nervös. Faktiskt.

Kommentera