Vardag

Recap av de senaste månaderna

Som ni märker så har min inspiration, motivation och humör att skriva så sakteliga börjat återkomma. Det är faktiskt en skön känsla för det känns som att saker är som saker skall vara och även om det inte kommer bli inlägg varje dag och jag lovar inte heller inlägg av högsta kvalité eller innehåll så känns det ändå som att ja, jag börjar komma tillbaka.

Så min tanke i dag är att berätta sånt som jag inte har berätta men som jag i vanliga fall hade skrivit om jag hade varit i ordinarie form samt sånt som, ja är bra att känna till inför kommande inlägg.

Våren har kommit och de rosa blommorna livar upp omgivningen

Min bil och jag är inte riktigt överens om hur bilar skall fungera. Jag är av uppfattningen att bilar skall starta när man vrider om nyckeln min bil har uppfattningen att ”jo men det är en bra idé men ibland känner jag inte för det”. Ett beteende som man inte riktigt önskar hos bilar, framförallt inte när man är på ställen lång hemifrån…

Första gången den krånglade hamnade den på en verkstad som trodde de hade löst problemet men icke, nu är den hos en annan verkstad som fixade den för två år sedan men ja, det kommer nog ta ett tag för de hade egentligen inte tid förrän om ca 2 veckor och dessutom är det svårt att laga något som inte alltid krånglar. Så man kan säga att just nu står min bil på en verkstad där vi hoppas att den inte skall fungera…

Jaja, det funkar rätt bra utan bil nu jag hoppas bara att de får igång den så att jag har en bil i sommar…

Min lilla, just nu krånglade, bil

Jag har gjort mig ett litet hemmakontor. Så nu slipper jag packa ner datorer, skärmar mm varje fredag och jag har fått tillbaka mitt matbord på vardagarna. Så här sitter jag och jobbar på dagarna och trivs väldigt bra!

Min runstreak den fortsätter och jag har nu passerat 150 dagar. Jag fortsätter mest för att hålla i gång någon form av rörelse och ja, har man klarat sig i genom november till mars i regn, snö, is och halka, slask och vind åt alla håll och kanter så kan man ju inte sluta när våren, värmen och solen börjar närma sig.

När jag fyllde år hade mina kollegor pyntat på kontoret, det var i december och då jobbade jag en gång i veckan på kontoret och därför pyntade de redan dagen innan min födelsedag. För att få lite känsla även på födelsedagen så tog jag med mig ballongerna hem och pyntade mitt bord här hemma. När jobbdagen var slut flyttade jag de i stället till en hylla och där har de hängt sedan dess. Ja, de håller alltså fortfarande.

Nu har det mer blivit en grej att se hur länge de håller. Man kan säga att det är en liten tävling här hemma: Vem håller ut längst? Ballongerna eller Johannas runstreaken? Runstreaken startade 4 december och ballongerna 10 december så än så länge leder jag!

Det är oerhörda spännande saker som händer i mitt liv just nu…

I februari var jag kattvakt. Det var skönt att komma hemifrån lite och höra något helt annat. Dock kände jag mig något iakttagen när jag skulle sova…

Jag har börjat gymma igen. När mitt humör och sinne var lite väl lågt och jag verkligen inte lyckades vända det samt att jag började få lite ont i kroppen kände jag att nu behöver jag få komma till gymmet. Så nu är jag tillbaka på gymmet lite då och då. Jag tränar så klart när det är lite folk, jag brukar vara där vid 05-tiden på morgonen. Jag är verkligen inte ensam då men delar stora lokaler med en eller två personer till så det känns tryggt.

Det blir verkligen inte gym varje morgon, jag orkar inte gå upp 4 allt för ofta, men försöker att komma iväg en eller två gånger i veckan i alla fall och efteråt hör alla i min (telefon)omgivning att jag har gymmat för humöret – det är som förbytt efter ett gympass.

Jag har pusslat en del under våren, men dessa pussel tycker jag skall få ett eget inlägg men där i februari och mars var det i alla fall en väldigt fin sysselsättning efter jobbet. Det är fint när ens vanliga saker man tycker om att jag göra men man inte göra det så ofta blir en pandemi-sysselsättning.

Jag har kämpat ganska rejält med mat det senaste halvåret. Många dagar jag inte varit sugen på något alls, inte ens godis… andra dagar har jag varit lite sugen på någon form av snabbmat men ja, det har varit rätt mycket kämpande med mat men något som fungerat som frukost och som jag nu håller hårt vid är rostat grötbröd med ägg. Detta har jag nu ätit nästan varje morgon sedan januari. Funkar även att packa ner i en liten matlåda och äta utomhus, inte allt för långt ifrån lägenheten.

Så, det var lite uppdatering från de senaste månaderna. Som ni märker så har det varken hänt så mycket intressant eller roligt men ja, nu är vi ikapp med varandra.

Jag ser fram emot kommande inlägg faktiskt!

Kommentera