Vardag

Planerar inför det årliga pepparkaksbaket

I lördags var jag ju som sagt i Alingsås och hälsade på mina föräldrar, de bjöd på glögg och det var riktigt mysigt att sitta där utanför lägenheterna och dricka glögg och umgås. Detta har jag ju redan berättat om men det jag inte berättat är det oerhört viktiga byte som skedde då.

Dels så lämnade jag en gardin till mamma som behöver sys och fixas till, den skall sedan hängas upp i mitt kök. Tacksam att mamma fixar i ordning detta åt mig. Så jag lämnade gardinen till mamma&pappa och de lämnade det absolut viktigaste till mig: Mamma pepparkaksdeg. Mmm! Denna har nu legat i min kyl och väntar på att bakas.

Idag rekade vi. Alltså jag och pappa för har nämligen tänkt fortsätta med vår tradition att baka pepparkakor tillsammans. Vi (eller i alla fall inte jag) har inte ens tänkt tanken på att baka utomhus. Nog för att vi har anpassat oss och fixat saker utomhus men pepparkaksbak – där går gränsen? Så vad gör man när det årliga pepparkaksbaket är hotat? Man tar till årets livräddare: Videochatt/videomöte.

Så idag har vi rekat, testat av var vi skall ställa datorerna, kollat så att det överhuvudtaget fungerat och ja, stämt av läget. Vi hittade bra lösningar så det kommer nog bli pepparkakor det här året också!

Och nej, det kommer inte bli som vanligt. Och ja, jag hade gärna velat ha det som vanligt men på något sätt har jag kommit över besvikelserna att ha det som vanligt och i stället fokuserar jag på att försöka kunna göra det jag kan göra, om än anpassat.

Så på lördag kör vi det årliga pepparkaksbakandet. Jag tänkte skriva live, men någon måtta får det vara. Vi kör det årliga pepparkaksbakandet över länk helt enkelt. Det ser jag fram emot!

Pappa har hittat sin plats. Min dator skall inte stå där den står på bild.

Kommentera