Vardag

Pers!

Ibland så kommer det bara, utan minsta förvarning och utan att jag förstår hur det gick till… Jag pratar om träning, om gym, styrketräning och specifikt; personbästa.

Efter att, i över fyra timmar, övertalat mig själv att jag visst orkar åka till gymmet idag traskade jag denna eftermiddag in på… just gymmet.

Började med bänk som kändes riktigt bra! Det skall bli kul att köra bänk framöver! Efter en ryggövning blev det dags för sittande axelpress.

Jag inledde det här styrketräningsåret med en ny vikt i denna övning. Det passade rätt bra, jag hade fastnat lite på förra vikten och tänkte att “äsch, jag ökar vikten och sänker repsen lite”. Ibland är det ett bra sätt att få nya resultatet och framförallt hålla motivationen uppe.

Körde på den nya vikten. Första setet 10 reps. Lite förvånad över att de där 10 kändes relativt lätta. Andra setet, började kanske kännas lite motigt vid 8 st men ingen fara och så tredje setet… tänkte att jag är nöjd om jag hamnar på 7-8 st, det är ändå en bra början på en ny vikt. Sjuan var lite motigt men gick, åttan lite tyngre och sedan de två sista fick jag upp med mycket vilja men utan att tekniken svek. 10!

Yes! Hurrade jag högt inombords och tyst utåt. 3 set á 10 reps. På en ny vikt. Det trodde jag verkligen inte! Var så galet nöjd!

Älskar att känna mig stark! Älskar när kroppen förvånar! Och älskar när jag persar!

När jag kom hem letade jag upp mina gamla träningsdagböcker för att ta säkerställa att det verkligen är ett 3 set-pers och kom fram till att så verkligen var fallet. Nöjd!

Så ring i persklockorna! För här har det persats!

Eller som det gamla ordspråket lyder; Även 3 sets-pers är värdiga att fira!

Dagens pers finns ej på bild så det får bli en tidigare, från Corona-tiden och hemmaträningstiden.

Kommentera