Vardag

Nu vänder det!

16:58, eller 16:59? Minuten spelar ingen roll, det viktiga är bara att det sker. Det är nu det vänder. Det är nu det blir ljusare och mörkret börja sakta, dag för dag att dra sig tillbaka. Det ger mig hopp.

Det här är egentligen en dag vi borde fira. När vi återigen kan ungås ”som vanligt” skall jag införa en fest-tradition. I eftermiddag står jag istället och tittar ut genom fönstret, med tända ljus i lägenheten, dricker cider (i ren fira-anda) och tittar ut i mörkret parallellt med att jag tittar igenom sommarens bilder. Det gör mig tacksam, det ger mig hopp.

Tänker att det inte var sååå länge sedan jag var vid den där sjön,umgicks utomhus med fina vänner eller satt där i stugan med familjen eller sprang den där rundan på kvällen, i ljus. Om lika kort tid igen kommer det vara ljust igen. Vi har tagit oss igenom det mesta nu.

Det vänder nu. Det är värt att fira!

Kommentera