Vardag

När pianobegäret slår till

Den här eftermiddagen alltså… den har varit såå tuff! Som jag har fått kämpa!

Vad nu, kanske ni undrar? Jo, vid 14-tiden ungefär så slog det till, bara så där: Sååå sugen på att spela piano.

Fördel med att jobba hemifrån: Det är lätt att spela piano, nära till hands osv.

Nackdel med att jobba hemifrån: Det är lätt att spela piano, nära till hands osv.

Så där satt jag och plöjde mig igenom lista efter lista samtidigt som pianot stod där och lockade alldeles för mycket. Efter lista 1. Bara typ 7 listor kvar. Efter lista 2, Nu är det bara 6 listor kvar Johanna, kämpa! Och så höll jag på hela eftermiddagen till klockan blev 16.30, jag hade gjort klart alla mina listor och jobbat klart min dag och kunde resa mig från jobbstolen och gå mina 5 steg till pianot och äntligen, äntligen få spela piano.

Vilken känsla! Ni som förstår, ni förstår.

Sedan spelade jag samma stycke i ca 20 minuter innan jag bytte av och spelade några andra stycken och 30 minuter senare hade jag stillat dagens, eller i alla fall eftermiddagens pianobegär.

Ja, det är så här det blir när blir pianosuget slår in. Då finns det bara en sak att göra: Spela piano!

Kommentera