Träning

Min träning 2020

Så var det dags att på något sätt sammanfatta det här träningsåret och det kommer bara bli en kort sammanfattning och sedan har jag valt ut ett gäng bilder som jag tycker beskriver det här året bra.

Det här har som mycket annat det här året helt klart varit annorlunda. På grund av, eller om ett tag det kanske till och med kommer vara tack vare Corona så har det blivit väldigt mycket löpning det här året. Redan i mars var jag uppe och tränade på arenan och tränade och det blev många 100-, 200- och 300-meters intervaller där uppe och jag gick från att inte orka hålla någon vettig löpning på 200 meter till att i stället pressa tiden på samma distans.

Så när ni tittar igenom bilderna nedan kommer det vara mest från vallen eller i samband med någon form av löpning på kortare distans. Det här med hemmaträning eller styrka utomhus har verkligen inte varit min grej det här träningsåret.

Träningsbilder 2020

En bild som sammanfattar mars och april väldigt bra här den här bilden. Det blev en hel del pass med intervaller och med medicinbollskast.

De följande två bilderna beskriver två känslor som jag hade där under våren. Den ena är känslan av att värmen började komma, benen kändes lite studsiga och att det var väldigt roligt att träna och den andra visar hur det mest var; vind och åter vind. Under en period så kändes det som att det var motvind vilket håll jag än sprang åt, det skapade rätt bra pannben.

På tal om pannben så kommer här en bild från i höstas när jag sprang intervaller på vallen i spöregn med regnkläder och pannlampa. Det var tungt! Och vått! Och jobbigt men efteråt var jag väldigt, väldigt nöjd och det hela fick på något sätt bli ett bevis på vad jag jobbat fram det här året.

Om det några stunder har ösregnar eller blåst vind åt vilket håll jag än sprungit åt så har jag också fått träna i väldigt fint väder. Som den här kvällen, jag hade haft ett långt telefonsamtal men var egentligen inte så sugen på att träna men lyckades komma iväg ändå och fick ett riktigt varmt och gott pass där på vallen.

Jag har styrketränat också, men väldigt lite men de veckorna här tidigare under hösten var väldigt ljuvliga att få spendera på gymmet, om det än var med försöktighet. Jag saknar såå att gymma och få styrketräna ordentligt på gym. Det här året har jag lärt mig hur mycket jag verkligen tycker om gymmet och styrketräning. Jag saknar det!

Den här bilden är en av mina favoriter från i somras. Det var 30 grader varmt och jag tog en löprunda innan jag skulle ut och tälta en natt. Det där var en väldigt bra dag!

Nästa bild är från under en period när jag faktiskt lyckades hålla i gång styrketräningen här hemma. Jag köpte hantlar och jag har använt dem tillräckligt mycket för att känna att det var ett köp värt pengarna men så klart hade jag önskat att jag träna mer styrka här hemma!

Den här bilden som kommer nu visar hur det verkligen ser ut när jag springer mina intervaller. Det är verkligen inte vackert men jag gör det och jag kämpar som bara den!

Bilden som kommer nu kanske ni inte tycker är mycket att ha men jag och min svåger körde ett riktigt semesterträningspass en kväll i somras i stugan. Jag tycker väldigt mycket att mysträna. Mysträna innebär lätt styrketräning i exempelvis flip flops. Fint!

Löpskolning har blivit en av mina favoritsaker det här det året! Det är roligt när man känner att man utvecklar sig och det är roligt att känna att kroppen svarar utan att man behöver göra jättestora ansträngningar. Enkel löpning men löpskolning efteråt är ett pass jag vet att jag alltid kan köra.

En suddig bild blir nästa, för det är så här det kändes rätt ofta i våras. Det var väldigt många pass som jag kände mig rätt suddig precis direkt efter intervallerna men det klarnade ofta väldigt snart igen och då hade jag en väldigt skön känsla i kroppen.

Det har som sagt blivit väldigt mycket mer löpning det här året än tidigare år. Det har gått så långt att jag till och med tog mig en lite runda på min födelsedag. Det är helt enkelt så att en joggingrunda eller intervaller i stället för att köra ett styrkepass här hemma.

Och så avslutar vi med den här bilden. För även om det inte har blivit så mycket tränings som jag velat, att jag tappat mycket mer styrka än jag önskat och att jag aldrig tidigare varit en sådan periodare när det kommer till träning så vill jag ändå minnas detta som ett roligt träningsår. Jag är stolt över alla intervaller jag plågat mig igenom, helt på egen hand. Jag är stolt över det pannben jag har börjat bygga upp. Jag är ändå på något sätt nöjd över det jag har tränat det här året.

Kommentera