Vardag

Make up-inbjudan och träningssvacka

Jag har egentligen inte tid att skriva detta inlägg. En helt onödig mening för er att veta egentligen men ett sätt för mig att komma in på dagens ämne.

Anledning till att jag har lite ont om i tid är nämligen att jag igår fick en inbjudan till i kväll klockan 20 till 21 och jag har dessutom insett att jag behöver göra lite saker innan dess. Klockan 20 har jag nämligen ”Makeup walk-through and tutorial”. I inbjudan står det så här ”Vi börjar med en genomgång […] var snäll och lägg till fler punkter eller frågor på dagordningen om så önskas”. Och idag vid 11-tiden kom det ett nytt mail ”Se till att komma förberedd till mötet […]”

Nu kan ni undra vad detta är för något. Självklart skall jag förklara! Vi tar det från början:

Min kära syster och jag är rätt lika, ja och då menar jag utseendemässigt. Det har hänt att vi har blivit förväxlade (även när hon var gravid… en situation jag, så här över 2 år senare, fortfarande, inte riktigt kan släppa) och vi får ofta höra ”vad lika ni är” eller ”du måste ju vara Elins syster”. Eller när jag var på Hönö en sommar och de undrade varför Elin slutat hälsa…Mmm, ni förstår. Rätt lika…

…till utseende men när det kommer till egenskaper och intressen. Inte fullt så lika. Om man säger så här; När vi har träffats genom åren har Elin kommit med en snygg kappa och snygga boots. Johanna: en ordentligt jacka för utomhusvistelse och ett par träningsskor. Elins cykel: Damvariant. Johannas cykel: Sportvariant. Johannas intresse: Träning. Elins intresse: Bland annat make up. Antal gånger Elin tittat på sport, vilken som helst: Går att räkna på fingrarna. Johanna: Går inte att räkna.

Ett rejält antal år sedan

Så, där har ni första delen i bakgrunden. Nu till andra delen. I helgen frågade jag min syster om inte hon kunde hjälpa mig att beställa nytt smink. En fråga som inte bara förvånade henne utan även mig och hela världen med för den delen. Visst, det kunde hon så gärna göra! Sedan satte hon igång att skriva inköpslista (någonstans där började jag inse mitt problem…) och när jag inte dunderjublade med en gång så erbjöd hon även sig att göra beställningarna åt mig. Sedan har hon hört av sig och frågat om produkterna har kommit och nu senast, ja då kom inbjudan till Makeup walk-through and tutorial.

I inbjudan står det först ett gäng punkter och sedan att jag kan fylla på med egna punkter om jag så önskar men det har jag inte hunnit med för jag har nämligen kommit till insikt att jag nog kanske eventuellt, möjligen, troligtvis har satt mig i en situation till fördel min syster. Jag inser ju att hon kommer fråga mig ett bra tag framöver hur det egentligen går med detta och känner jag mig själv rätt… kommer det inte gå så bra.

Så nu har jag kommit på det: Jag måste hitta på samma plan men tillbaka mot henne. Och vad har vi redan kommit fram till är våra stora olikheter: Träning. Så nej, jag har inte tid att fylla på med egna punkter. Jag sitter nämligen och spånar på min egna inbjudan till Elin. ”Vi börjar med en lätt uppvärmning för att sedan gå in på runda nummer 1[…] Du behöver: Träningskläder, vattenflaska[…]”.

Så när min syster nu framöver frågar hur det går så kommer jag snabbt kunna slänga tillbaka samma fråga till henne. Perfekt idé! Faktiskt! Om det inte vore för den där lilla detaljen att något är helt galet med mig just nu och jag verkligen inte känner för att träna… fail!

När jag tänker efter så tror jag att det är denna lilla (?) detalj som är orsaken till att jag ställde frågan till min kära syster från första början. Jag kan inte se någon annan orsak än att jag måste vara inne i en rejäl svacka nu i och med att jag, frivilligt, ställde frågan till henne.

Så… det är väl bara för mig att läsa igenom den där inbjudan noga och ordentligt och göra förberedelserna enligt manual så jag är redo för mötet men först måste jag träna ett kort pass. För jag inser att jag måste komma ur den här svackan snabbt så jag har något spela emot henne framöver. Inget annat är möjligt. Det inser jag ju nu… 😉

Minns fortfarande den här promenaden som en av de roligaste någonsin <3
Så suddig bild men vill ändå ha med den

Ps. Jag älskar dig syster <3

Kommentera