Vardag

Ljudböcker #1: Ungdom

Förra veckan kände jag mig stundvis rätt orolig i själen. Bortsett från att vara ute och gå i naturen så har jag också kommit på att jag kan lyssna på ljudbok vid dessa tillfällen, det får däremot inte vara vilken bok som helst, rösten måste vara behaglig och helst skall ja ha hört den innan så att jag inte anstränger mig för mycket.

När jag lyssnade på boken så tänkte jag att jag kanske skulle detta med er och hur den tanken kom sedan nästa tanke att jag kunde tipsa olika ljudböcker/böcker. Och ja, nu har jag satt ihop några olika listor på olika teman där varje lista innehåller 4 böcker.

Min tanke är att ni kanske kan få lite inspiration till vad ni skall läsa eller lyssna på. Jag tänker att många kanske har eller snart kommer få semester och att det då kan vara trevligt att antingen läsa eller lyssna på något.

Så här kommer första delen i denna lilla miniserie: Ungdomsböcker.

Jag läser faktiskt en del ungdomsböcker, dels för att det oftast är ganska så lättläst, vilket är skönt för mitt huvud som inte är helt återhämtat gällande läsning ännu men också för att jag ofta gillar karaktärerna i ungdomsböcker – de är fulla av liv, brottas visserligen med många tankar men är ofta inte lika komplicerade som karaktärer i böcker som ej är ungdomsböcker.

Det jag försöker säga: Avskräcks inte av rubriken, de här böckerna är bra!

Ljudböcker: Ungdom

Jag har länkat böckernas titel till Storytel om ni är intresserade av att lyssna (Jag använder Storytel så det är därför).

Divergent – Veronica Roth

Det var den här boken som jag tänkte tipsa om från början, jag brukar lyssna på den när jag känner mig lite orolig som sagt. Historien i sig, framför allt första halvan av boken är bra och jag kan rekommendera den om ni inte redan har läst/lyssnat men Emma Galvin som läser boken (engelska versionen) är själva anledningen till att jag kan lyssna på den här boken om och om igen (ofta första halvan av boken).

Djupa ro – Lisa Bjärbo

Den här boken läste jag som e-bok en kväll/natt när jag inte kunde somna, eller så kunde jag inte somna på grund av att jag läste boken..? Det jag försöker säga är i alla fall att jag sträckläste denna bok. Djupa ro handlar om några ungdomar vars vän gått bort. Vi får följa med i tankar, känslor och händelser.

Inuti huvudet är jag kul – Lisa Bjärbo

Det blir faktiskt två böcker av Lisa Bjärbo på den här listan. Inuti huvudet är jag kul är en bok där jag kände igen mig i flera delar med huvudkaraktären. Det är en bok om att vara ny, att våga eller inte våga, att ta kontakt med andra människor. Den är fin, allvarlig, rolig och ja, jag fällde nästan en tår när jag läste slutet på boken.

Harry Potter and Philosopher’s Stone – J.K Rowling

Denna ligger i min bokhylla på Storytel, alltid redo att lyssna på. Harry Potter är går alltid att lyssna på/läsa men Stephen Fry, det gör det verkligen så mysigt att lyssna vilket gör att den här boken alltid finns där om jag inte har något annat att lyssna på.

Kommentera