Vardag

Julmust, havregrynsgröt och porslin

I kväll har jag druckit lite julmust. Det fick mig att tänka på att jag för ett gäng år sedan hade en jul (eller om det var påsk) där jag efter själva julen (eller påsken) drack en massa must för att de sålde ut dem så billigt. Vi skall inte kalla det extrem orimlig konsumtion men ja, lite mer än jag skulle kalla okej. Sedan tog rean slut och även så mitt jul(eller påsk)mustdrickande. Det var aldrig så att jag kände att jag hade druckit för mycket eller att jag var trött på det… men nästa gång det var dags för musten igen, då smakade det inte alls lika gott.

På något sätt har de där dagarna då jag drack mycket must satt sig på minnet och jag tror fortfarande att det skall vara så där supergott men blir besviken varje gång, för smaken är inte alls som minnet. Besvikelsen… besvikelsen…

Sedan har jag även försökt att äta gröt i kväll. Även det är en sådan sak som jag åt en del för ett år sedan men som nu faktiskt inte lockar alls. Nu kanske det är konstigt att tvinga sig äta något man inte är lockad av att äta… men låt oss säga så här; saker jag just nu är sugen på att äta – Det är en kort lista. Gröt är dessutom smidigt, rätt mättande och oftast något jag har hemma. Det hade varit väldigt smidigt om jag kunde tänka mig att vara sugen på detta, i alla fall lite då och då.

Så när jag satt där och funderade på varför jag inte tycker om att äta den där gröten jag gjort så insåg jag att det nog kan vara konsistensen. Så i kväll har mixat havregryn och lagt i en burk. Tänker nu se om detta sätt kan göra gröten mjukare och mer tilltalande denna kräsna själ.

Utöver detta har jag även haft porslinsfunderingar och möblerat om i mina skåp mentalt. Alltså ”om jag köper det här så kan de få plats där, om jag ställer det där så där i stället”.

Det är spännande saker som händer nu känner jag. Julmust som inte smakar, gröt med dålig konsistens och så porslin som bara finns i tanken. Mmm, kul! Och underhållande för samtliga över 10 år… eller inte… men det är så här det är nu och jag antar att vi får stå ut med varandra så här ett par veckor framöver också, det känns just inte direkt som att läget runt omkring bjuder in till fest direkt.

Så pass opp för mer spännande inlägg framöver! Hur kommer det gå med grötätande, kommer de mixade grynen vara räddningen på matproblemet? Och hur blir det egentligen med porslinet? Kommer det att beställas? Och kommer det i så fall få plats?

Missa inte detta!

Kommentera