Vardag

Jackan skiner mer än formen

Idag har jag tränat och inte bara tränat; Jag har dessutom tränat på vallen. Fick ett infall tidigare under dagen när solen lyste att jag kanske skulle passa på att springa lite intervaller mm.

Nu skall vi inte hoppa av lycka över att jag skriver ”springa intervaller” ty dessa intervaller var av lugnaste variant och kunde av omgivningen knappt förstås att det var intervaller och inte någon märklig människa som fått för sig att värma upp med 5x60m långsam jogg.

För låt oss säga så här; Jackan är lika stark i färgen som jag är ur form. De senaste månaderna har väl inte varit till min fördel, rent fysiskt och kanske lite psykiskt. Jag kan inte riktigt sätta ord på det men en del huvudvärk, rätt stora problem att somna/komma till ro på kvällarna, mycket trötthet, lite nedstämdhet och en känsla i kroppen att inte riktigt orka, rent fysiskt. Och har jag försökt träna lite mer så har huvudvärken blivit ännu värre eller den konstiga känslan i kroppen ökat.

Efter att jag fick Covid-19 för några veckor sedan har min yrsel också blivit lite värre. Jag är inte säker på att det beror på Covid i sig men efter att jag var förkyld så har jag blivit ännu känsligare att böja mig ner och att vrida runt för snabbt och när jag går promenader/anstränger mig får jag en konstig svajande känsla. Det känns helt enkelt som att mitt blodtryck och jag inte riktigt kommer överens just nu.

Så nivån just nu är extremt låg. Vi snackar inga storartad eller maffig träning. Vi snackar promenader, lätta intervaller, vänja kroppen vid rörelse och lite gym på det. Jag hoppas att den här lätta träningen kan vara till fördel för kroppen och att trenden vänder här snart.

Just nu ser jag tre träningsmål framför mig:
1. Träna på vallen i värmen och sol, med en kropp som svarar på träning och där intervallerna känns roliga och är snabbare än i dag.

2. En stark kropp på gymmet som maxar i bänk och som tycker det är extremt roligt att vara på gymmet.

3. Träna tillsammans med friidrotts-klubben igen.
Det sistnämnda hoppas jag är snart! Jag skall bara orka jogga mer än 400m först, och kanske orka springa en intervall snabbare än uppvärmningstempo.

Kommentera