Vardag

Fredag: Att Göra-listor och annat skoj

Fredag. Min jobbbok, lite Pepsi Max och en vissen tulpan.

Jag har jobbat klart sedan över en timme, avslutade dagen med att skriva måndagens Att Göra-lista. Hur är ni där, ni som skriver Att Göra-listor – Föredrar ni att skriva dem i början av arbetspasset eller att skriva listan för nästa arbetspass i slutet av föregående?

Jag är väldigt dubbel. På ett sätt kan jag bli stressad av att listan blir lång (vilket den ofta blir) när jag skriver listan på slutet av dagen men samtidigt är det också väldigt skönt att starta upp dagen och veta: Det här skall jag göra idag. Jag blir också ganska pepp på att jobba när jag har en tydlig lista framför mig, vilket blir lite bekymmersamt på eftermiddagen när tanken är att jag skall avsluta dagen samtidigt som jag också tycker det är skönt att ha alla tankar nedskrivna inför nästa dag, då kan jag lämna det i boken och låta hjärnan tänka på annat under kvällen/helgen.

Så jag blandar lite hur jag gör, just nu har jag gjort listorna på eftermiddagarna. Jag har flyttat mig från datorn, ibland haft en kopp te och sammanställt nästa dag. Det har visat sig vara ett ganska bra sätt för min hjärna att ta det hela i några steg. Först lämna själv jobbet på datorn, sedan planera nästa dag för att slutligen ha jobbat klart. Fint när man kommer på sätt som fungerar för den där envisa (men ändå rätt tjusiga) hjärnan.

Utöver måndagsplanering har jag i kväll även fixat lite prenumerationer, fakturor och annat sånt där som man bara gör en per år. Skönt att få det gjort.

Så kom fredagen då Johanna skrev om Att Göra-listor och årliga prenumerationer. Mmm, Fint skall det vara på fredagar. Nu skall jag ut och springa mina 1,61 km (eller kanske möjligtvis 1,8 km – det får kroppen bestämma själv) och sedan blir det mat.

Det är inte så glamoröst just nu men det är rätt gött att bara vara.

Kommentera