Vardag

Ett miniträningsläger

I helgen har jag haft ett litet miniträningsläger här hemma för mig själv. Verkligen inte avancerat men man kan säga att jag har: Tränat, ätit, vilat, tränat, sovit, ätit och så detta på repeat.

Jag fick tanken i torsdags vid lunchtid när jag insåg att jag inte var sååå trött som jag först trodde att jag skulle vara och tanken på att just äta-träna-vila och att bara göra detta, ja den lockade faktiskt (ja… jag vet det är inte alla som blir lockade av denna tanke). Så jag bestämde mig för att försöka få ihop något form av träningslägser-liknande upplägg, även om jag bara kunde träna hemma eller i närheten av mitt hem i och med att min bil tyckte att just påskhelgen var en lämplig helg att befinna sig på verkstad…

Så, i helgen har jag tränat men ni behöver inte var orolig för att det varit för mycket för jag har tagit det väldigt lugnt och ja, mer sett den här helgen som ett försök att peppa till och få ordning på träningen (och då vill man ju inte träna för hårt för då blir det ju bara kaos av allt).

Totalt 8 st pass under helgen: 2 jogg pass på 4 respektive 6 km löpning. 2 st styrkepass för överkroppen, 1 pass med löpskolning och fokus underkropp, 1 pass i backe och 1 core-pass. Och så lite rörlighet på detta också. Det kan verkligen låta som mycket men jag har delat upp det så vissa pass var bara 30 minuter osv.

Även om jag skriver att det varit lugnt och inte så långa pass så har jag varit sååå trött i kroppen idag. Jag hade egentligen tänkt att köra ett till pass i kväll men kände att neh, jag behövde eftermiddagen till att vila så jag stannade på 8 st pass. Nöjd över att jag lyckats övertala kroppen att styrketräning är något man faktiskt kan göra, nöjd över att ändå komma ut och jogga såpass mycket jag gjort och passet i fredags morse – det var bra!

Men även om jag är nöjd så är själva träningen/kroppen verkligen inget att skryta om men ja, det hjälper inte att gnälla över detta utan istället få med nöjdheten och det positiva från den här helgen och nu är jag pepp på att göra det här igen!

Jag tänker typ en helg i maj/juni: Flexa ut lite på fredag morgon så jag hinner med ett längre morgonpass utan att behöva gå upp 04 och sedan flexa ut lite tidigare för att hinna med ett pass i lugn och ro på fredagkväll. Och ja, sedan spendera helgen åt träning och ha mat klar i kylen så jag bara kan ha fokus på träningen.

Jag är redan pepp på en sådan helg och då är mitt mål att göra ungefär samma saker som jag delade upp på två pass den här helgen under ett pass istället. Och så ser jag fram emot lite mer värme och sol samt lite snabbare, explosivare och starkare ben.

Det är något att ha som mål, kämpa för och se fram emot!

Träningsläger here I come!

Kommentera