Camping&Tälta

En tripp till Norrköping

Under min första semestervecka packade jag bilen redo för en tur öster ut i landet.

Det är något speciellt med att sätta sig i bilen och veta att du har flera timmars bilresa framöver dig. Är du trött och bara vill hem eller fram kan det vara en jobbig tanke men för mig var det denna morgon enbart positiva känslor. Det var vackert väder, det var lugnt på vägarna och jag njöt av att vara ledig, fri och ha noll krav.

Jag hade egentligen inget spikat i sten men målet var ändå att ta mig till Norrköping första dagen för att träffa R. Jag stannade till och åt en frukost, som hade kunnat vara roligare men fick duga för dagen. Jag stannade även till för en bensträckare längs med Vättern.

Jag hade spanat in några olika campingar med någorlunda vettigt avstånd till Norrköping men jag hade inget bokat, jag åkte lite med tanken att det fanns flera campingar, det brukar finnas plats för tält som inte behöver el och ja, i värsta fall fick jag väl köra hem i stället. Älskar de gånger jag vågar släppa taget om saker och ting!

Kom fram till en av campingarna jag spanat in och tyckte att den passade för en natt. Jag kunde hålla mig avlägset från folk, hade väldigt nära till vattnet och ja, jag var nöjd så.

Jag var framme vid 12-tiden och fick en väldigt skön eftermiddag med bad, långa stunder på supen och bara häng vid tältet. Njöt av sol, värme, skönt i vattnet och att få vara ute och tälta.

På eftermiddagen tog jag bilen in till Norrköping för att träffa R. Vi tog en tur inne i Norrköping för att bestämma vad vi skulle äta för något, gick förbi STC och var ju tvungen att spana in vårt gym där – väldigt snyggt! (OBS! erkänner att jag är något partisk).

Efter det var det dags för mat – vi var båda överens om att hamburgare var lockande, vi hittade ett ställe och beställde hamburgare. Sedan satt vi där och snackade, åt hamburgare och snackade lite till. Är det något jag och R kan så är det att snacka!

Efter mat och som sagt en hel del snackande så tog vi en promenad genom Norrköping för att… snacka ännu mer.

Efter det åkte jag tillbaka till campingen, klockan var närmare halv tolv när jag landade vid tältet tillsammans med en ljuvligt vacker solnedgång. Det var fortfarande varmt ute och det hade varit fantastiskt fint att sitta där och titta på solen som gick ner men jag var så trött efter den långa dagen så jag gick och la mig.

Vaknade nästa dag väldigt, väldigt trött men också väldigt, väldigt nöjd och glad. Norrköping bjöd på väldigt fint väder och väldigt trevligt sällskap. En mycket fin liten tur helt klart!

Kommentera