Camping&Tälta

En natt i Varberg

Ibland kan jag bli fascinerad av mig själv, hur jag ena stunden kan ha ett ganska rejält kontrollbehov och vilja att ha saker planerade till att nästa stund vara den som helt spontant bestämmer mig för att “nej, jag orkar inte köra hem ikväll jag tar in på en camping i stället”. Det är helt klart spännande att leva med mig!

Så igår, var jag på Gekås i Ullared, tillsammans med resten av halva Sverige, och satt i bilen på väg hem. Jag var såå trött! Och så spontant slog det mig, jag har ju hela bilen packad med kläder och tältsaker jag skulle lätt kunna tälta en natt i stället för att köra hem trött. Så jag körde av motorvägen, sökte upp lite campingar i närheten och inser att den camping som vi gick förbi när vi var och hälsade på mormor i hennes stuga på somrarna inte låg alls långt bort. Så jag bestämde mig för att åka dit och se om de hade några lediga tältplatser.

Väl framme visade det sig att de hade gott om plats. Så jag bestämde mig för att stanna och slog så upp mitt tält.

När jag hade satt upp tältet och fixat med övriga saker så hade jag tid över innan det var dags att sova. Då det var en varm och skön kväll passade jag på att gå en promenad längs havet och stranden. Det var väldigt skönt och vackert och stundtals kom även solen fram. En fin kväll med andra ord!

Efter promenaden köper jag lite mat, det fanns en food truck med hamburgare och pizza precis vid campingen och jag valde att köpa där då jag var alldeles för trött för att ta fram allt för att laga mat och sedan gå och diska. Efter det började jag göra mig redo för kvällen, fixade mitt kvällste som jag sedan drack inne i tältet med utsikt över campingen och havet (nästan i alla fall) och somnade sedan nöjd med mitt val.

Efter en helt okej natt, jag har vissa saker jag behöver förbättra för att nätterna i tältet skall bli lika bra som nätterna hemma, så vaknade jag till en betydligt blåsigare dag (det slog mig aldrig kvällen innan hur vindstilla det var). Jag låg och drog mig en stund till samma utsikt som jag druckit mitt kvällste till och sedan plockade jag ihop mina saker.

Innan jag började åka hem passade jag på att gå en promenad förbi mormors gamla stuga för att konstatera att det hade gjort om allt och byggt ut. Hade det inte varit för att jag kände igen brevlådorna och träden så hade jag nog inte varit helt säker på att det var samma tomt.

Efter den lilla promenaden satte jag mig i bilen och for hemåt. Väldigt nöjd med att ha fått ytterligare en natt i tält och på camping men ännu nöjdare med att ha fått en vacker kväll vid havet.

Kommentera