Camping&Tälta

En liten campingtur till Tranås

Hej!

Jag hoppas ni har det bra! Själv kom jag hem igår eftermiddag efter att ha varit borta sedan i söndags. Det kanske kommer ett inlägg om söndag till måndag senare (jag hängde i stugan med delar av familjen) men idag blir det lite bilder från min lilla camping-tripp till Tranås tisdag till torsdag.

Den här sommaren har jag ägnat mycket tid åt följande: Gått in på google maps och sökt på ”camping”, läst recensioner, tittat på bilder, tittat på kartor osv.

En utav campingarna som jag verkligen föll för var en rätt så liten camping utanför Tranås. Jag vet inte riktigt varför men det var något som gjort de att jag tyckte den var mysig. Det fanns vatten i närheten, lite berg, skog osv. Efter mycket velande bestämde jag mig för att åka iväg i tre dagar (två nätter).

Så i tisdags kom jag fram till campingen, jag hade inte bokat utan åkte iväg på vinst och förlust, jag visste att det låg fler campingar i närheten samt att det oftast brukar finnas plats på om man tältar utan el. Det var inte så många tält på tält-delen men inte heller så många träd. Jag tycker om att ha träd för att hänga upp diverse saker men också för skuggan.

Slog upp mitt tält, fixade med lite saker och lagade sedan mat. Resten av dagen bestod av häng i skuggan, fixa med lite saker vid tältet och helt enkelt bara vara.

På eftermiddagen andra dagen, när jag satt och lagade mat, började jag ana regn i luften. Jag vet inte om ni känner igen det men det är en viss känsla i vinden innan det kommer regn/åska, jag anade denna och började att plocka in lite saker i tältet samt förberedde för att snabbt kunna sätta upp min tarp ovanför hängmattan så att jag kunde ligga där om/när regnet kom. Ungefär samtidigt som jag var klar med allt fixande kom solen och den blåa himlen tillbaka och jag kände mig lite snopen. Fixade min mat, pratade lite med pappa över telefon och minuten efter att vi lagt på så hörde jag åskan en bit ifrån och två minuter sedan kom spöregnet. Då hade jag hunnit stänga till tältet, få in lite saker och bilen och det enda som blev blött var jag som var tvungen att fixa det sista på tarpen.

Jag måste erkänna: Jag var väldigt nöjd med både regn-vinden-känslan, att inga saker blev blöta och att ligga där under tarpen när regnet och åskan for över mig.

När åskan och regnet hade farit vidare så kom solen tillbaka men tyvärr hade regnet tagit med sig lite av värmen. Jag letade upp en plätt med sol för att fortsätta att läsa min bok och när jag satt kom en av de andra campande över till mig och bjöd in mig på pasta hos dem.

Så andra kvällen spenderande jag vid deras bil, ätande pasta och pratade om skillnaderna och likheterna mellan Sverige och Nederländerna. Om ni blir förvånade att jag tackade ja, gick över och hade en väldigt trevlig kväll, vad tror ni inte jag var? Lite stolt och nöjd över mig själv var jag allt när jag gick över till mig två timmar senare, för 2 år sedan hade jag lätt kommit på en ursäkt till att inte gå dit.

På morgonen tredje dagen startade kampen mot regnet. Utcheckning och regnet delade på tiden kl 12.00. Okej, regnet visade kanske inte på exakt 12.00 prick men någonstans där vid lunchtid.

När jag senare satt i bilen på väg hem var jag såååå nöjd! Dels över dagarna som jag gett mig själv, jag tog det verkligen superlugnt, gjorde enbart det jag ville. Jag kände mig pigg och utvilad och fylld av energi. Jag gillar campinglivet (men kände också att 2 nätter är rätt lagom) och hade njutit till fullo! Jag var också löjligt nöjd över att exakt samtidigt som satte mig i bilen efter att checkat ut så kom de första regndropparna. Då hade jag hunnit vädra alla saker i tältet, båda tältdelarna samt foot printen och även tarpen från dagen innan. Allt var vädrat och torrt – så skönt!

Jag är glad att jag kom iväg, jag är nöjd över mitt val av camping och tältställe, jag är stolt att jag tackade ja till den där pastan och ja, några väldigt fina dagar helt enkelt!

Kommentera