Vardag

Drömmar de senaste nätterna

De senaste två nätterna har jag drömt 2 olika, kanske inte mardrömmar men ah, nästan mardrömmar.

Natten till i tisdags drömde jag att det kom ut nyheter om att solen skulle försvinna om ca 30 år. Okej, Solen skulle kanske inte försvinna helt men det skulle alltid vara mulet. Tänk! Aldrig någonsin mer solsken? Nu när jag skriver det låter det ju som rena mardrömmen!

Jag vet inte om det berodde på att det var så skönt att gå ut på lunchpromenad i solen i måndags, att det var så enkelt att komma iväg till träningen för att det var sol ute eller om det var något annat som gjorde att jag drömde detta men redan nu längtar jag tills det är sol nästa gång och bara tanken på att det aldrig någonsin mer skall vara sol… Usch och fy!

Älskade sol

Den här natten drömde jag att jag skulle åka till Österrike tillsammans med gänget som jag åkte till Österrike med på gymnasiet. Problemet var bara det att jag inte visste detta och att de andra redan var på väg till flygplatsen och de frågade mig var min packning var. Jag lyckades övertala en person att inte åka med en gång utan åka med mig och packa.

”Du hinner ju inte packa nu, vi måste åka till flygplatsen” säger personen. ”Det är ingen fara, jag packar snabbt” svarar jag. ”Men vi skall ju vara borta i 33 dagar” säger den andra personen. ”33 DAGAR???” Nästan skriker jag. (jag börjar längta hem igen efter 3 dagar typ).

Sedan blir allt väldigt konstigt. För under tiden jag har fått chocken att jag skall vara borta i 33 dagar och inte ens har packat så har vi också tagit oss till familjens tidigare lägenhet (som vi flyttade från när jag var 13 år), där håller min familj på att flyttstäda, lägenheten är helt tom, det är bara 2 speglar kvar i hallen. Jag berättar för familjen att jag skall vara BORTA I 33 DAGAR.

Sekunden senare är jag på second hand och letar efter snabbtest som jag måste ha på resan till Österrike samtidigt som jag nästan gråter och ber folk runt omkring mig att jag inte skall behöva åka.

Sedan vaknar jag. Om de andra kom iväg till Österrike, speciellt den där stackars personen jag lyckades övertala att stanna kvar, får jag aldrig reda på men det var väldigt skönt att vakna igen.

Det skall bli spännande och se vad det är för drömmar i natt. Jag hoppas jag slipper solfrånvaro och att jag får vara på hemmaplan.

Hellre sol på arenan än borta i 33 dagar

Kommentera