Vardag

Den rosa filten

I samband med att jag adventspyntade kom även mina röda filtar fram. Filtarna som jag använt under sommaren och hösten tvättades och las undan.

Det är alltid med lite, lite oro. Eller nej, varför ljuger jag? De är alltid med stor oro som jag tvättar mina filtar. Eller speciellt en filt – den rosa filten.

Den rosa filten borde egentligen inte finnas, inte om ni frågar mina föräldrar. Den har funnits i väldigt många år. Lite för många år om ni frågar min mamma. Den här rosa filten har varit min favoritfilt i väldigt många år, varje gång jag kommit hem till mamma&pappa så har jag använt filten.

Men när mamma&pappa sålde huset så började de prata om att den rosa filten minsann inte skulle få följa med till lägenheten. Inte nog med att de sålde huset – de skulle slänga min filt också. Krisen var ett faktum.

Så mycket tydligt och bestämt tillkännagav jag att här skall inte någon filt slängas. Så när flyttlasset till mot Alingsås fick den rosa filten flytta hem till mig. Och här har den varit sedan dess.

Nu kanske ni undrar varför jag är orolig varje gång jag tvättar..? Eller ni kanske redan har förstått det? Den började bli något sliten nu, jag erkänner det. Den börjar bli så pass sliten så att man nästan kan se igenom den och jag är orolig varje gång jag tvättar den att den skall gå sönder, slitas isär.

Men än så länge så har den hållt, så så länge jag kan hålla den fräsch genom att tvätta den så kommer jag behålla den.

Nehejdå. Det har inte på något vis blivit en principsak.. verkligen inte….

Kommentera