Vardag

Återblick midsommarveckan

Det här inlägget har legat bland utkasten kanske lite för länge, det är ju ett tag sedan det var midsommar nu men jag tycker ändå att det skulle vara roligt att ha detta som ett inlägg att se tillbaka på i framtiden så det blir en liten återblick för midsommarveckan;

På tisdagen var det dags för träning och maxa i bänk tillsammans med svåger och hans bröder. De andra maxade även i böj och/eller mark men jag körde enbart på bänk. Har köpt nya vikter på 0,5 kg så att det jag enklare kan öka vikterna, hade dessutom dagen till ära tagit fram lyftarskorna för att gå lite mer feeling…

Men tyvärr fick det bli fail-paj i stället för PB-paj… 43 kg gick verkligen inte upp. Jag var rätt besviken faktiskt, två veckor innan hade jag fått upp 42 kg visserligen med viss möda men det berodde mer på att kört ut mig på tidigare vikter än att det var tungt. Så nu när 43 kg var helt fast och inte ens rubbade sig uppåt, ja då var jag faktiskt besviken. Jag var visserligen rätt trött och hade först tanke på att skjuta på det hela men åkte iväg ändå, kanske hade det varit bättre att skjuta på det… men jaja, jag testar 43 kg igen om några veckor, med lite mer träning så tror jag den kommer gå upp!

På torsdagen, dagen innan midsommarafton, tillika min sista arbetsdag innan semestern var det midsommarlunch på jobbet. God lunch och trevligt att få sitta ner tillsammans med många utav kollegorna, ett väldigt fint sätt att avsluta jobb innan semstern!

Midsommarlunch som satt fint!
Fint!
Mmm, gott!

På eftermiddagen, efter checkat ut från jobbet sista gången innan semestern, köpte jag lite glass och åkte sedan mot huset där jag åt jordgubbar, glass och drack en kopp te tillsammans med syster och Lilleman – ett fint sätt att inleda semstern!

Midsommarafton inledde jag med en väldigt varm morgonjogg. Det var oerhört varmt, på vissa ställen lite för mycket mygg och väldigt tungt att springa men det var väldigt fint att starta midsommarafton med en jogg!

Åkte sedan mot stugan för att fira midsommar med familjen och delar av släkten.

LillaN och jag ute på uppdrag från farfar; placera ut små midsommarstänger i diverse blommor. Resultatet; LillaN inte så intresserad att lämna ifrån sig midsommarstången…
Hängde med Lilleman som sysselsatte sig med vatten i diverse olika varianter; Pooler, vattenbana osv
Nya jordgubbar och ny glass
Svägerskan och jag körde den traditionella midsommarkampen; Kasta gris. Ett mycket mer spännande spel än vad första anblick visar
Mamma och min faster att lagat en väldigt god buffé av diverse goda sallader, kött, vegetariska varianter och potatissallad.

Kvällen ägnande jag sedan åt att ligga i hängmattan i skuggan. Midsommarafton var oerhört varm och jag hade en sån där fruktansvärd huvudvärk som gav mig illamående. En kombination av värme och pollen som gjorde att jag inte riktigt kunde njuta av det fina vädret och fina sällskapet under midsommar. Trots detta blev det ändå en fin dag – men jag hade njutit ännu mer utan huvudvärken.

Lördagen spenderade jag även då i skuggan, tillsammans med huvudvärken… inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade tänkt att hänga med S och fira midsommar en dag till. Åkte sedan hem på kvällen och även söndagen ägnades åt huvudvärk.

Men trots huvudvärk så var det ändå en väldigt fin midsommarhelg, det är sannerligen inte alla år som jag behöver gå runt i trädgården i stugan för att hitta skugga att ställa borden i för att vi skall kunna inta midsommarmaten.

3 thoughts on “Återblick midsommarveckan

Kommentera