Vardag

23 december

Ni kanske har uppesittar kväll nu, eller kanske står i köket och fixar lite julmat, eller så gör ni inget juligt alls. Själv har jag suttit här hemma och bara tittat på min gran en stund, inga ljud, inte gjort något speciellt.

Jag har en lite konstig känsla. Jag kan inte riktigt ta in att jag är ledig 10 dagar till och att det är jul i morgon. I början av veckan kändes det både skönt och kul med jul, något jag längtade efter. Nu är det mer jaha? Men med lite sömn så tror jag att den där andra känslan är tillbaka.

Jag har i alla fall varit hos min syster med familj idag och förberett lite inför jul. Städning stod det på mitt schema (skall man hänga där tycker jag allt att man får städa lite också) och Lilleman och jag skulle så klart hänga tillsammans också. Och så som vi har städat, 3-åringen och jag. Visst, det går både smidigare och fortare och är inte så många diskussioner när man städar på egen hand men att städa med en 3-åring – det är underhållande på sitt vis. Dessutom fick vi umgås i flera timmar, uppskattat av både barn och moster!

Lilleman i full färd med att damma

Lilleman har flyttat på saker där jag skall dammsuga och så har vi våttorka varannan gång, med viss protest från Lilleman som tyckte det var hans tur varje gång men det tyckte inte Mostern som ansåg att hon också borde få våttorka så att det skulle bli rent överallt. En långdragen diskussion…

Noggrant…
Ihärdig

Efter att ha städat av det som stod på listan kände jag mig redo att sätta mig ner, bocka av punkterna och vila lite…

Lilleman däremot, han drog i gång dammsugaren på nytt och fortsatte. Något att komma ihåg när han är 12 år och inte alls vill städa.

En fin dag ändå. Kul att få umgås med Lilleman och fint att få träffa syster&svåger.

Hoppas ni har en fin kväll!!

Kommentera