Vardag

Planera för att må bra

I kväll är en sån där ärlig kväll när jag skriver för terapi och ni får hänga med.
Det känns det inte riktigt på topp i kväll. De senaste dagarna har jag varit trött och känt energilös. Det är en jobbig känsla. Pulsen känns högre, klumpen i magen större och trycket i huvudet är tillbaka. 
Jag funderade på vad det här beror på och kom fram till att det här antagligen beror på för lite sömn, något rubbade rutiner och ja, jag är helt enkelt inte 100% ännu. 
Och för att vara ärlig. Inom mig är jag faktiskt lite rädd att jag förstört allt. Är rädd att jag förstört den där piggheten som funnits, orken jag haft och glädjen jag känt. Jag är rädd att gå tillbaka till ångest, trötthet och ständigt kämpande. Det skrämmer mig att vara trött, för jag vill inte vara där igen, behöva känna så igen, ta mig igenom det igen. 
Så därför har jag i kväll strukturerat upp min vecka, vilket jag också gjort tidigare veckor men den här gången skrivit ned vad jag tycker är viktigast.
Delar av min prioriteringslista:
1. Sömn
2. Mat
3. Träning
Några andra punkter:
☆ Lägga i från mig telefonen vid 20.00
☆ Landa, varva ner i soffan vid 21.30
☆ Gå och lägga mig 22.00 
Det är lätt att springa runt och försöka lösa allt när det inte känns bra och bli ännu mer stressad. Därför känns det bra att ha en lista på vad som är vikigast samt några hållpunkter att förhålla sig efter. På så sätt kan jag landa i att fokusera på vissa saker, resten får vara för nu, det är inte lika viktigt. 
Men… klockan närmar sig 20, dags att lägga i från sig telefonen och jag behöver gå och laga mat för att sedan sova. 
 
Allt för att hålla mina rutiner 😉 🙂 
Det här kommer bli bra! 

Kommentera