Träningsdagbok

Vecka 18 – Hejdå hallen

Och så var inomhussäsongen verkligen slut, imorgon börjar träningen utomhus och det pirrar lite i mig när jag tänker på det. En möjlighet att vända blad, börja på ett nytt blankt papper men med alla de föregående sidorna i min träning- och friidrottsbok som kunskap och erfarenhet. 
 
Tyvärr är den här sista veckan väldigt lätt att sammanfatta.
Måndag – vila
Tisdag – vila
Onsdag – vila
Torsdag – vila
Fredag – styrketräning
Lördag – vila
Söndag – Styrketräning 
2 styrketräningspass, 0 friidrottspass. Väldigt mycket sömn och väldigt mycket huvudvärk och ett psyke som en gammal ekologisk banan som blir mos bara man kollar på den. Typ. Det är ingen idé att gå in för mycket på det i detalj men halsont som jag först trodde var förkylning men som inte blev förkylning. Huvudvärk, trötthet och ett psyke inte riktigt på topp. Vila och lite mer vila från träning fick det alltså bli. 
 
Först var jag lite orolig att jag skulle upptäcka att jag mådde bra av att inte träna och planera så mycket. Jag har faktiskt varit lite orolig och gått runt och tänkt ”tänk om jag trycker på kroppen för mycket och stressar den..?” men redan på tisdagen var jag i hallen och kollade när de andra tränade och på onsdagen började det krypa i kroppen igen. Jag insåg då att jag inte behöver vara orolig, lyhörd men inte orolig. 
 
När jag så tränade i fredags, för första gången på en vecka så log jag. Det var kul igen, det kändes så skönt att vara i gång. Det är nog bra med lite vila ibland, det ger perspektiv på saker igen, jag inser ju hur bra jag mår av träningen och hur mycket jag tycker om att leva det (tränings)liv som jag gör. 
 
Något som också bekräftar att jag skall träna är min rygg. Det tog inte många dagar innan den började strejka. Inte så där rejält så jag blev sängliggandes men det där som gör lite ont att böja, som ibland kan hugga till lite. Att inte träna gör mig stel och jag får ont helt enkelt. Jag märker det på träningen nu, det kommer ta några träningspass innan det försvinner helt. Min rygg behöver träningen, den behöver rörelsen och tränar jag inte så är vääääldigt många promenader jag behöver gå för att det skall vara någorlunda. 
 
Jag väljer att inte lägga för mycket känslor i det här, det fick bli en sån här vecka. Att gå runt och fundera på hur mycket jag tappat, om jag var onödigt fjompig i början som inte tränade – det hjälper mig inte ett dugg för jag vet att jag inte kommer tänka klart. Jag går vidare, tar med mig erfarenheten av det här och börjar ett nytt kapitel: utomhussäsongen 2015. 
 
Det kan bli galet bra. 
Hej då hallen. Syns till hösten 🙂

Kommentera