Träningsdagbok

Träning: Fredag 29 april 2011

Åh vilken träning!! Fredagens träning var grymt! Sammanlagt höll jag nog på i 3,5 timma men jag kan ju inte direkt påstå att jag var särskilt effektiv. Dagen till ära så var L hemma och vi tränade tillsammans! Dessutom så kunde vi träna på vallen – UNDERBART!!

Efter uppvärmningen så körde vi som vanligt häckgång (precis som det skall vara när jag och L tränar). Vi körde nog kanske 10 olika övningar (några var iof ganska lika men med olika avstånd mellan häckarna) så det tog en stund. Jag märker att jag inte tränar det lika mycket längre för höfterna är stela och det går inte lika bra men roligt är det!!

Efter det så körde vi lite “springa i trappa” (även om man inte springer i alla övningar)
Övning 1: Jämfota hopp varje steg upp till toppen
Övning 2: Liknade utfall på var tredje steg (jag fuskade och körde två steg ibland)
Övning 3: Springa snabbt tre steg upp och sedan ett steg ner, tre steg upp, ett ner och så forsätter man till toppen
Övning 4: Springa vartannat steg
Övning 5: Springa varje steg
Det här körde vi fyra gånger
Efter det körde jag 2*5 Finnen (sedan skrek baksida lår, oj så den övningen tar!!!)

Det här tog en stund och L var tvungen att dra hemåt men jag fortsatte själv efter att ha ätit en frukt (var så grymt hungrig och hade lågt blodsocker så jag hade inte klarat att fortsätta annars) och vilat lite. Körde då en kort stund motionscykel och sedan begav jag mig ut på ett pass mot 5 km

Pass 6.1 mot 5 km
2 min. rask gång
6 min. joggning
2 min. rask gång
5 min. joggning
1 min. rask gång


Som ni ser så krånglar det, jag stannar absolut inte och tror ändå jag
joggar lite fortare än 0 km/h. Något är fel…

Jag var först lite tveksam om jag verkligen skulle orka men när jag såg att det bara var 6 och 5 minuter så tänkte jag att det skulle jag klara och det gick bra! Jag är nöjd att jag orkade även om tempot inte blev så högt.

När jag kom in igen så körde jag
3*60m bara för att för en gång skull köra det när jag verkligen är uppvärmd. Körde så snabbt jag orkade (fast som vanligt vågar jag inte köra max) och tiden hamnade 1 sekund under det jag gör annars och det är ju ganska förståeligt.

Efter det var tanken att jag skulle köra medicinboll men den blev aldrig ledig och jag var trött så jag nöjde mig med dagens träning. Jag hade en otroligt rolig eftermiddag! Det är tur att jag inte håller på så länge hela tiden men ibland är det roligt!!

 

Kommentera