Träning

Nybörjare eller kunna behärska det helt?

När jag gick ifrån träningen senast så funderade jag lite. Och jag tänkte att det kanske är så här det kan bli, att jag nöjer mig med där jag är just nu; tränar lite friidrott, det lilla jag kan, försöker uppnå några kilometrar varje vecka genom att jogga och ja lite styrka på det. Förhoppningsvis så kanske jag lär mig lite till och kan fortsätta vara med och träna barn i någon liten klubb någonstans i Sverige och jag nöjer mig med det. Inte fullärd eller egentligen mycket lärd men jag gör det jag tycker om och jag ger det till andra. 

I någon minut så kunde jag njuta av den känslan, ha möjlighet att kunna göra det man verkligen tycker om, även om man inte behärskar det till fullo.

Fast ganska snabbt är den där andra känslan tillbaka, absolut inte att bli bäst eller världsmästare utan det där att kunna behärska en eller flera grenar ganska bra. Kunna säga “jag kan det här” kunna ge ett resultat när någon frågar hur långt jag kastat, hur snabbt jag sprungit. Inte behöva säga “jag kan inte så mycket”. Det skulle vara väldigt skönt att slippa situationen att jag har lika mycket kunskap som jag pratar om friidrott.

Men det kanske slutar med att jag är där, medelbra med medelkunskaper men i alla fall en person som kan ge barn och ungdomar något. Och då, ja då kanske jag är helt nöjd med där jag är just då.

Kommer hon någonsin bli klar? Eller kommer hon för alltid vara suddig?

Kommentera