Träningsdagbok

Träning: Tisdag 1 februari 2011

Jag har gått emot mina principer och börjat med ett träningsprogram för att kunna springa 5 km. Jag vet inte alls om det är rätt men just nu verkar det vara det enda vettiga jag kan göra och det känns ganksa fjompigt när man ser vad jag skall göra. Men någon gång måste man ju testa och är det inte bättre att göra det nu när jag ändå inte riktigt har någon kontroll över min träning?

Träningen ser ut så iallfall att jag skall under ca 12 veckor (jag kommer inte klara det på tolv men jag kommer försöka hålla mig så nära tolv veckor iallafall) träna upp mig så jag kan springa 5km eller 30 minuter. I dagsläger skulle jag nog kanske klara det om jag var under en fantastisk press. Jag själv tycker inte jag är tillräcklig tränad för att klara det här i dagsläget. Därför börjar jag helt och hållet från början.

Det känns rätt löjligt att skriva upp dagens pass. Och nu kritiserar jag inte dem som gör det här (hallå jag gör ju det själv) utan det är mer själva principen. Men som sagt, man måste ju testa någon gång.

Dagens pass:
Pass 1.1

5 min. rask gång

1 min. joggning

5 min. rask gång

1 min. joggning

3 min. rask gång

Jag kan ju säga att de där minutrarna rask gång är oändligt tråkiga samtidigt som de är skönt att komma igång uan att bli dödstrött det första man gör. Jag försöker hålla ganska gott tempo och också tajma så jag kommeri backar då jag skall jogga 1 minut.

Allt eftersom veckorna går så kommer minutrarna jogging öka och då kanske inte längre kan köra så hårt tempo som jag gör men mitt mål är att jag verkligen skall kunna hålla någolunda fart under de här fem kilometarana och då får man sätta igång från början.

För min egen skull så gör jag inte mer än de här minutrarna för jag vill inte hamna där jag hamnade förra året utan nu vill jag ha en bra balans mellan träning och vardag.Som man ser så är det inga fantastiska längder eller tider det rör sig om

One thought on “Träning: Tisdag 1 februari 2011

Kommentera