Träningsdagbok

Träning: Måndag 18 april 2011 (två pass)

I måndags så körde jag pass 5.1 mot 5km. Jag började inne i samhället man gav upp med en gång. Tänkte ge upp helt och hållet och gå hem och bara köra styrka. Men så sa jag till mig själv att “nu får du sluta fjompa. Skit i tiderna och gå ut och försök i alla fall, lyckas du gör du om det nästa gång och det enda som händer är att det kommer ta lite längre tid att bli klar i sommar. Det är ingen fara.” Det har liksom blivit mer krav att jag måste bli klar innan ett visst datum. Och det är bra med mål men när det är så många veckor och jag har massa andra saker (som resor, läger och skola) att ta hänsyn till så får det gå en vecka längre. Så länge jag blir klar innan juli så är det lungt.

Så då gick jag upp till skogen igen och började om och tänkte så länge jag joggar jättelångsamt så får det bli godkänt och skit i tiden. Så jag började om och det kändes grymt! Jag hade ork i uppförsbacken och kände att jag kunde trycka på där och jag tänkte det kunde vara lite roligt att se tiden på den fem-minutaren. Men tror ni inte mobilen har tappat täckning och tiden står på noll? Det här är nog också anledningen till att det blev så konstigt förra gången.

Så det blir inget diagram den här gången men huvudsaken är att jag går ut och tränar och har kul, får nog jobba lite på det där med att ha kul!

Dagens pass:
Pass 5.1 mot 5 km

3 min. rask gång
5 min. joggning
3 min. rask gång
4 min. joggning
1 min. rask gång

 

Efter det så vilade jag en kortis och körde styrka:
Fällkniven 3*9
Ligga up rygg med benen rakt upp och nå tåna 3*9
Crunches 3*9
Ligga på rygg med böjda ben och nå  under låren 3*9
Ligga på rygg med böjda ben och nå knäna 3*9
Ligga på rygg med ena benet över det andra och nå snett 3*9
Ligga up rygg med benen rakt upp och nå tåna 3*9

Ryggresningar med armarna rakt fram 3*9
Ryggresningar med armarna vid huvudet 3*9
Ryggresningar med armarna på ryggen 3*9
Ligga på mage och lyfta benen 3*9
Vaggan 3*9

Körde allt igenom från början med 9 repetioner på varje och i tre set. Nästa gång skall jag öka till tio reps på allt.På måndagskvällen körde jag träning med barnen, idag var det inte så många där så jag passade på att vara med lite. Förutom uppvärmning och löptskolning körde vi längdhopp (som jag var med på ytterst lite) och 3*60m, vilket jag faktiskt vågade vara med på trots mina tidigare träningar och det kändes faktiskt bara lite när jag sträckte ut benen lite på slutet av sträckan. Det var trots allt ett plus. Efter det körde vi lite kula vilket fick mig att längta ännu mer efter kastträning. Trots att jag inte kan så tycker jag kast är riktigt roligt!


En trött JHH, röd i ansiktet av träning och av sol

Kommentera