Träning

Bara få njuta

Jag har bestämt mig att jag inte skall träna på ett tag och de senaste dagarna har det kännts rätt att göra så. Så fram till påsk och antagligen veckan efter påsk blir det ingen träning med T och jag är tveksam till att jag orkar åka iväg till hallen. Visst är det lite jobbigt att behöva göra så men samtidigt så känns det som om det är det jag skall göra just nu. 

Det finns personer som lyckas säga rätt sak, vi rätt tillfälle, då jag är mottaglig för det. Det är då saker går upp för mig och inser att ”tjenare Johanna, du har gjort precis det där som du lovade dig själv att inte göra”. Jag skulle inte ställa krav på min träning, jag skall enbart njuta av det. Hade någon frågat mig för en månad sedan (drygt) så hade det inte alls varit samma situation och jag tror inte jag ställde samma krav på mgi då.

Men så kom först problemen med benhinnorna (det är inget ovanligt och ganska förståeligt med tanke på underlag och så) Jag tror jag ändå klarade av det ganska bra. Men när baksidalår började göra riktigt ont igen då blev lite som en bakåtknuff. Jag ville inte och vill fortfarande inte behöva börja bygga upp så igen och jag hade hoppats på att jag var starkare än jag trott. Och jag förstår fortfarande inte riktigt vad det var som gjorde att det blev så. Men det blev så och det är inget man kan göra något åt nu. Benhinnor, baksidalår tillsammans med förkylning och magkatarrslikande symtom – det blev lite för mycket. Tillslut blev det så att jag ställde krav på mig själv för jag ville verkligen träna. Tyvärr kanske på fel sätt?

En annan sak som jag också tror spelar in är att jag faktiskt har börjat komma till de mål som jag satte upp från början (bara att kunna skriva en sådan sak är ju grymt!) Jag kan inte längre räkna gångerna jag varit i hallen eller tränat med vår grupp. Allt sånt är så mycket bättre nu och de som varit med sedan början kan se förändringarna! De är ganska många och de är stora! (Eller vad säger du L; häckgång, högerben, 1 studs? ) Kanske orkar jag inte riktigt sätta upp något nytt mål? Jag har kommit dit jag ville. Påsätt och vis har jag ju lyckats nu. Det är svårt att riktigt hitta något att fokus på då. Och just nu orkar jag inte sätta upp något nytt mål.

Jag erkänner att jag har haft krav på mig och att det har blivit för mycket det senaste. Samtidigt så tror jag att jag behövde ha de så för några månader sedan. Men just nu är det annorlunda. Jag behöver ett break, jag behöver bearbeta det jag gjort sedan oktober, jag behöver andas lite, slappna av. Jag behöver komma in i allt det som är runt omkring mig.

Jag tror jag gör rätt. Kanske blir ett break på två veckor, en månad eller kanske längre? Jag vet inte. Men jag tror jag gör rätt och jag tror jag kommer må bra av det här. Jag tror det kommer komma nya mål som jag vill uppnå, jag tror jag vill komma tillbaka och kämpa mot det som jag fortfarande inte sätter. Men inte nu. Nu behöver jag få ligga i soffan, sitta i solen , bara njuta.

Och jag har det riktigt, riktigt bra just nu.

Kommentera