Träningsdagbok

Träning: Torsdag 4 mars 2010

Dagens träning: Träning i hallen med inriktning på löpning och styrka för benen.

Idag när jag kom till hallen så bestämde jag mig att nu får det vara nog med fjomperier och onda benhinnor och allt vad sånt hinner. Ibland kan jag vara lite fjompig och vara rädd att skada mig, det kan bero på att jag så länge hade problem med baksidalår och det gjorde grymt ont. Men tillbaka till ämnet. Jag bestämde mig för att springa idag.

Så här såg dagens träning ut:
Uppvärmning 1km
Löpskolning
2 x 3x60m
Motionscykel 30 minuter
Konlöpning 3*60m
Baksida lår 3*15 (hv)
Nerjogg

Så här gick dagens träning:
Tänkte idag att jag skulle gå igenom hur allt kändes för det var länge sedan jag körde ett sådant här pass eftersom jag inte kunnat springa så mycket.

Uppvärmningen kändes bra även om jag kände av knän och benhinnor (jag tror att all den här isen gör ganska mycket) men det kändes som om lite lossnade när jag hade joggat lite.

Jag körde bara lite löpskolning även om jag skulle behöva mer sådan träning. Men eftersom jag ville testa att springa intervaller så kände jag att det var bra att bara köra lite sådant idag.

Sedan kommer intervallerna och jag valde att köra tre stycken utan skor. Det kändes jättebra! Även om jag inte har ett perfekt löpsteg, snarare långt därifrån så kändes det som om jag hade mer kraft och uthållighet än tidigare. Det var härligt att känna att jag faktiskt klarade av det! Nu ser jag faktiskt framemot att se hur det fungerar att springa en stege, men det får bli nästa vecka. Jag tog en liten paus då jag hämtade mina skor och sedan så körde jag tre till. De tre sista var jobbigare! Jag vet inte om det är skorna som gör det eller om jag bara var trött. Jag skall undersöka detta!

Eftersom jag kände att jag hade kunnat ger mer men att benhinnorna började kännas av och jag vill så smått börja bygga upp och inte köra pang på så valde jag att köra motionscykel i 30 minuter. Jag körde något som man nästan kan kalla intervaller, det såg ut så här:
5 minuter medeljobbigt
2 minuter lätt
1 minut väldigt jobbigt
2 minuter lätt
5 minuter medeljobbigt                       Sammanlagt: 3 st 5 minuter
2 minuter lätt                                                             6 st 2 minuter 
1 minut väldigt jobbigt                                              3 st 1 minut
2 minuter lätt
5 minuter medeljobbigt
2 minuter lätt
1 minut väldigt jobbigt
2 minuter lätt

När jag var klar med cyklingen så träffade jag på LL (ja ännu mer namn nu, men det är L och så en L till då blir det LL, jag gör det för deras skull!) Och de skulle köra konlöpning och hängde på dem. Det gick sådär. Jag klarade i början men kornorna stod i ökat avstånd ju längre man sprang (det var dock inte konor hela vägen) och jag klarade inte de sista det var alldels för långt emellan. Hur gör man för att klara det? Men jag körde några stycken sedan körde jag lite fötter.

Sedan så gick jag över till att köra lite styrka för baksida lår men valde att köra väldigt, väldigt lätta vikter för jag är fortfarande som sagt kanske rädd att det skall hända något med baksida lår och eftersom jag kört ganska mycket löpning så fick det blir så, men det gick bra!

Sedan lite nerjogg.

Jag är nöjd med dagens pass som blev inriktad för benen! Imorgon skall jag tillbaka men då blir det mage, rygg och sånt. Det skall bli riktigt trevligt! Det kändes grymt roligt att kunna springa igen!

Kommentera