Vardag

Det där med syskonkärlek

Fotbolls-VM är nu över. Det är lite sorgligt, jag har väl inte varit insatt i varje match men har hållit koll på vilka som spelat och vilka som vunnit och jag har ändå kollat på ganska många matcher. Jag är inte en av dem som tycker det har varit för mycket fotboll på TV- jag älskar mästerskap! Ja, Spaninen vann, var det inte det vissa tippade innan? Jag var iallafall besviken på Spaninen i början och personligen hejade jag på Holland och Tyskland, det gick ju ganska så bra men höll inte ända ut. Och visst, Spaninen var ju inte urdåliga heller.

Jag börjar bli frisk nu. Det är skönt. En dag till sedan är jag nog en riktig människa igen. Skönt!! Det är till och med så att det börjar bli lite ensam här hemma och att jag börjar bli sällskapsjuk. Jag ringde min syster nu ikväll och hon sa att det hördes på min röst. Jag tycker synd om människorna, vännerna jag träffar när jag blir frisk igen.

På tal om min syster (ja…det där var planerat…) så är det väldigt roligt med syskonkärlek och sånt där. Ni vet, kärlek och hat på samma gång. Eller kanske inte hat men inte kärlek på den högsta nivån, eller så är den det. Jag är inte så van vid det där, eller ja, jag och min bror har inte bråkat på flera år (talar endast om hans tålamod!!!) oh när vi var yngre så ja, vi bråkade en gång så jag fick en blåtira. Han vann den kampen. Synd. Men ja, jag har inte bråkat med mina föräldrar på länge heller. Så, jag tycker inte om att bråka, vilket jag gör med min syster.

MEN!! När sommaren kommer så bli allting helt plötsligt annorlunda. Då är ja, och min kära syster, väldigt bra vänner och har riktigt roligt ihop. Jag vet inte om det beror på att jag slappnar av lite, blir lite mer barnslig eller vad det är. Jag brukar sällan ringa henne men på sommaren kan det gå riktigt bra. Sedan får man visserligen höra varje gång man kommer ut till stugan att hon helst inte vill se mig men det beror större delen på något som mamma eller pappa har gjort och egentligen inte så mycket om mig.

Så nu saknar jag henne lite, vi har börjat spela musik tillsammans ganska mycket den senaste tiden (kände att det inte var en bra mening men orkar inte sudda och börja om) och det låter ändå helt okey, vi båda tycker det är roligt och ja, vi skrattar och har kul. Vart vill jag komma, egentligen ingenstans. Utan mer konstatera att det är väldigt olika när man är bra vänner eller inte med sin syskon.

Förövrigt så skriver min syster väldigt mogna sms, det förvånar mig nästan varje gång hon skriver något. Det känns inte alls som hon är 6 år yngre än mig då. “Ack ljuva tanke” tänker inte jag mig att en 14-åring skriver. Men jodå, min syster. Hon är en rolig prick när hon är på bra humör =)

Nu skall jag försöka få tillbaka en någolunda sund dygnsrytm. Godnatt


Har ingen, lite mer somrig, bild på oss…

Kommentera