Vardag

Mitt lilla äventyr idag

Jag har aldrig påstått att jag är smart dock har jag då och då sagt att jag oftast har koll på saker och ting.
Idag har motsatsen visat sig!

Jag gick upp senare än vad det var tänkt från början, satt lite för länge vid datorn, duschade för långsamt. Allt var långtsamt imorse. Vilket betyder att jag fick lite brottom i slutet då jag skulle åka iväg. Idag skulle pappa iväg samtidigt som jag och kunde därför köra mig.

Som vanligt har jag tid hos min kurator och det gick bra…tills jag kommer ut ur det huset och upptäcker: NEJ! Jag har glömt mitt skolbusskort. Jaha…det är bara att gå in och köpa busskort. Då kommer jag på att jag inte heller har med mig mitt bankomatkort.

I några minuter är jag lite arg på mig själv att jag alltid skall ha så många olika väskor. Jag har en för träning då jag har mycket kläder med mig, en för träning då jag byter om hemma, en för skola då jag har mycket skolböcker, en för annat då jag inte bär så mycket.

Jag har inte fyra olika busskort, jag har inte fyra olika bankkort och den här gången har jag inte heller busskortet i plånboken (för plånboken har jag med mig att bankkortet eller busskortet INTE ligger där är en annan sak)

Kort och gott: Jag är fast!

Jag ringer min bror som är hemma men han är lite motvillig att komma med bussen och lämna över mitt kort men erbjuder sig att göra det om jag inte hittar något alternativ.
Jag går till affären där de säljer busskort och de bekräftar att det är precis som jag tror: man kan inte betala med kontanter på bussen längre. Jag har 26kr. Hm…

Kvinnan i kassan tycker synd om mig och försöker hitta olika alternativ OCH när vi står där och försöker klura ut något DÅ kliver en annan kvinna in och lyssna nu: JAG KÄNNER HENNE! Till och med så mycket så jag skulle kunna fråga henne om hon skulle kunna köra mig hem.

Puuuh. När jag kommer hem och öppnar dörren så säger min bror: “Johanna, jag kom på att du skulle ju kunna betala med sms-biljett”.

Jaha tänker jag.

2 thoughts on “Mitt lilla äventyr idag

  1. Nej alltså jag vet inte heller varför det blir så konstigt! Fungerar min nya design för dig? 🙂

    kram

Kommentera