Träningsdagbok

Utvärdering av träning vecka 6 2010

Så var det dags för en ny utvärdering och den här gången gäller det träningen som varit under vecka 6. 
Den här veckan kanske inte riktigt blev som jag tänkte mig. Jag har inte varit hallen en enda gång! Det är inte bra!

Jag känner att jag håller på att tappa friidrotten lite, det håller på att bli “vanlig” motion. Det är väl inget fel med det men jag saknar friidrotten och det känns dumt att tappa den nu när jag ändå har kommit igång och kanske kommit över några av det jobbigaste trösklarna. Det gäller bara att orkar komma iväg, orka stå emot de där tankarna “träningen kommer inte gå bra, jag kan lika gärna åka skidor”. Det är viktigt att jag nu kommer tillbaka till hallen och i första hand bara träna där men sedan också komma igång med träning med tränare!

Men samtidigt känner jag att jag har gjort lite rätt! Jag har kännt mig matt, de andra i familjen har haft förkylningar, jag har inte haft kraften. Det är dumt att pressa kroppen och det är speciellt dumt att pressa min kropp som jag av erfarenhet vet är ganska känslig.

Jag är sådan att jag ställer höga krav på mig själv, i vissa fall är kraven för höga och jag orkar inte komma upp till de målen och då faller jag. Ibland tar det flera månader innan jag vill börja med något igen. Därför är jag noga med att hela tiden behålla kraven. Jag är sådan, rent psykiskt. Jag måste behålla glädjen! Det får inte blir yttligare något i mitt liv som skall innehålla massa krav. Därför tycker jag det är helt okey att ha flera “roliga” träningar och kanske bara en träning då jag har “tvingat” mig själv att träna. Sedan får jag så sakta öka antalet “tvinga mig att träna” träningar.  Det är så jag måste göra! I det fallet är det bara som känner mig så bra!

Jag har åkt mycket skidor den här veckan! Jag känner hur framförallt benen och vissa muskler i armarna får arbeta och lite flåset också. Jag njuter av att ta på mig kläderna gå i två minuter ut till spåret, åka skidor och sedan gå hem. Tänk att jag kan göra det här, hemma hos mig!

Jag har ett pass den här veckan som blev som det var tänkt (onsdagen) Det får man ju inte glömma! Det var första gången jag simmade alla 40 längderna på raken och simmade inte intervaller. Jag var tre minuter ifrån, det kan jag om ett tag ta! Det skall jag kämpa för!

Nu blev det långt! Men jag är nöjd! Man får samla in det positva, anpassa veckor då det känns jobbigt. Det har varit jobbigt ett tag nu. Det gäller att komma ur den här svackan och inte ge upp! Jag komerm åka skidor så länge snön är kvar! Men hallen kommer också få besök1

Det här belv långt! Men det är så det skall vara när man tänker kring träninge, det tycker jag i alla fall.

Kommentera