Vardag

Kroppen känns så härlig men det kan gå så fel

Det är en härlig känsla man får i kroppen när man har tränar och man har träningsvärk ( ja, så där lagom mycket träningsvärk) man känner sig nöjd med träningen. De senaste veckorna har jag tränar mycket! Mycket mer än jag har gjort innan och jag har kommit in i ett härligt flow nu! på något sätt går det inte att stoppa! Och det finns en risk som skulle kunna uppstå nu!

För när man har tränat magen som exempel så känner i alla fall jag mig mycket smalare. Jag vill nu först påpeka att jag är nöjd med hur min kropp ser ut. Det får absolut inte tolkas som om jag inte är nöjd! Men när man har tränngsvärk, när man har tränat ett tag så känner man att kroppen är mer tränad och man kan känna sig snyggare.

Har man då redan från början kankse en liten skev självbild så kan det sluta illa!
Jag har sett och hört så mycket om det nu för tiden. Unga tjejer som ser på sig själva och säger att de är tjocka. Tjejerna är så smala så att jag är stor som ett kylskåp i jämförelse(och då är jag ändå ganska liten över huvudtaget!) Nu kanske jag tar i men grejen är att ingen skulle påstå att de inte är smala.

Börjar man träna och man vill bli smalare. Om man är osäker på sig själv och har ingen större självkänsla så kan träningen leda till något riktigt farligt om man inte reagerar! Man kommer in i den härliga känslan av träna. Man känner sig bättre tränad och man märker resultat. Det finns en risk att man bara fortsätter att träna och träna och driver på träningen. Dessutom så kanske man drar ner på maten. För att komma närmre resultatet som man vill uppnå.

Nu drar jag till ytterligare! Men med det som jag har hört och sett det senaste är det absolut inte omöjligt! Det här får mig att bli väldigt ledsen. Och när jag då kommer in i den här känslan att vilja träna och tränar mer och mer så påminner det mig om att det faktiskt skulle kunna bli så.

Så hade träningen inte gjort mig så hungrig som jag är nu. Hade jag inte varit nöjd med min egna kropp. Hade jag inte haft någolunda mycket självkänsla och självförtroende. Hade jag inte haft ganska mycket kontroll över mig själv. Om jag inte hade haft allt det där skulle jag kunna bli en fara för mig. Men nu kan mina vänner absolut slappna! De behöver inte vara oroliga!

Men jag ber er där ute. Ni som har människor runt omkring som ni vet är lite osäkra på sig själva och som helt plösligt börjar träna eller ökar träningen väldigt mycket, jag ber att ni skall hålla lite koll på dem. Uppmuntra dem med att de duger precis som de är. Uppmuntra dem att träna lagom mycket. Uppmuntra dem att äta mat. Och åter igen – uppmuntra att de duger som de är.

Det finns otroligt mycket positivt med träning! Men ibland kan det gå så otroligt fel! Och de människor som jag de senaste har mött, det har fått mig att må lite dåligt!

Kommentera