Vardag

Idag saknas motivationen

För att träningen skall fungera så bra som möjligt för mig så måste skolan också fungera bra! Det finns tillfällen då jag väljer att träna trots att jag egentligen borde plugga, de har blivit fler och fler. Men mitt mål är att kunna träna flera gånger i veckan, kanske 4-5 pass tex (om kroppen orkar och är i form) och ändå kunna hänga med någolunda i plugg. Just nu har jag det inte jobbigt i skolan och så. Men jag tror framtiden kommer bli krångligare och då vill jag kunna vara fokusera under den tid då jag pluggar för att få ut max. Så kan jag också, förhoppningsvis hinna ha tid att träna också.

Det betyder att dagar då jag har mindre träning borde jag plugga mer. Få gjort plugg så jag kan träna men också vila är något som jag vill bli ännu bättre på.

Anledningen till att jag skriver det här är att idag har varit en riktigt dålig dag då det gäller att plugga! Det tog en bra tag att komma igång med matten och när jag väl började så fattade jag ingenting. Toppen! Men jag satt i allafall en tre kvart och fick gjort lite.

Jag tror det gäller att ha fokus på det man skall göra. Ja, det handlar mycket om fokus, motivation men också om glädje. Det är lätt att glömma det. Man sätter upp mål, man vill nå till olika delmål. Man vill hänga på i skolan, jobba till 100% och samtidigt ha tusen bollar i luften. Det kan gå! Det är inte omöjligt! Men då måste man ha fokus på det man skall göra just då och man måste behålla glädjen.

Det betyder inte att man skall ge upp då glädjen elle rmotvationen inte finns där. Kanske behöver man gå utan glädje några få dagar, den kanske kommer tillbaka. Men har den inte gjort det efer några dagar får man sätta sig ner. Fundera på vad man saknade. Kanske dra ner på mål, ändra på saker.

Idag är en sådan dag som jag kanske ångrar om ett par dar då jag måste plugga – mycket.
Men just nu känns det som om den här diskhögen är mer lockande än att ge sig in i kamp med matten.
Jag tror matteboken får ligga kvar där den är tills imorgon.
Om en stund blir det rehabträning.

Kommentera