Vardag

Följer du några bloggar?

Det där med att vara bloggare, oavsett hur många läsare man har eller inte har, har blivit något som är väldigt populärt nu det senaste. Det känns som om det har kommit så långt så det håller på att ta slut. Vad kommer att komma efter det?

Personligen måste jag säga att jag tycker det är fantastiskt bra! Jag tror att många gånger lättar man sina sinnen av att skriva och även om jag inte försöker skriva om alla mina livsproblem så dyker de kanske upp här då och då. Men framförallt så är det så att det verkligen hjälper mig med träningen. Jag tycker om själva tränandet men ibland när det känns tungt kan jag peppa mig själv och säga: “tänk så bra det känns när du får skriva 3 km och inte 2.”

Men att skriva sin egen blogg kan också ibland, i alla fall för min del, innebära att man också läser andras bloggar. Det finns otroligt många bloggar! Och det finns olika kategorier och man kan följa bloggar om ämnen som man inte trodde man var intresserad av bara för att personen skriver intressant och man blir intresserad.

Just nu är jag uppe i ganska många bloggar som jag följer genom Rss (heter det så?) Jag har ca 20 st som jag i första hand läser och sedan har jag delat upp de andra i olika mappar efter ämnen och då är jag nog upp i alla fall 50 st. Det är ganska mycket!

Vad vill jag då säga med det här? Ja, det är en bra fråga. Jo, jag är lite tillbaka till det där med att bli påverkad av andra och framförallt om kanske är yngre eller inte så självsäker (jag vet jag har pratat lite om det här förut) Så ofta när jag läser olika bloggar så ser jag att det finns många negativa och nästan elaka kommentarer. Ibland kan det vara bloggaren som är provoserande och lockar till sig kommentarer, ibland inte. Men jag tycker att ibland går det lite för långt! tycker man något är illa kan man alltid lägga upp det på ett snyggt sätt eller inte säga något alls.

Personligen tycker jag att det får vara nog med elaka och dumma kommentarer (jag är inte alls utsatt för det!) det finns så mycket positivt man skulle kunna säga tillstället! Det tänker jag i alla fall fortsätta att göra. Skall du göra det?

Kommentera