Vardag

Är du tävlingsmänniska?

För några dagar sedan på träningen så frågade en utav de som jag tränar med om jag är tävlingsmänniska.
Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara. Men jag svarade att “nja…det är jag nog”.

Jag har funderat lite på det, om jag är tävlingsmänniska eller inte. Men jag är nog ändå det. Om jag ser att det är någon som skall gå ungefär samma väg som jag så är det sällan jag låter personen gå fortare än vad jag gör. Och jag var svårt att någon simmar förbi mig (ja, om det inte är en tränings/tävlingssimmare). Och ofta så tävlar jag mot mig själv på olika sätt. 

Är jag dålig förlorare då? Ja, lite. Genom åren har jag nog alltid försökt att skylla bort mig. Eller så har jag inte gett mig in tävlingar som det finns risk att förlora. Idag så är jag lite bättre på det. Jag klarar av att förlora och jag klarar också av att ge mig in i tävlingar av olika sätt. 

 

Kommentera