Vardag

Man borde väl vara nöjd när man nått sitt mål?

I fredags hade jag ett matteprov. Det gick ganska så bra, egentligen. Dock kände jag mig osäker på vissa uppgifter. Sista frågan var en fråga som gav höga poäng. Egentligen hade jag inte brytt mig så mycket om jag inte visste att jag löst en liknande fråga innan och då haft koll på vad jag gjorde. Den här gången gick det inte och jag gick därifrån och var nedstämd.

Idag fick jag tillbaka provet och resultatet var inom den gräns som jag ville. Jag satte upp ett mål, inte det högsta (det har jag lärt mig att man inte alltid behöver göra) och jag fick också det betyg som var mitt mål. Men innerst inne är jag ändå inte nöjd.

Jag tycker att man borde vara nöjd när man nått det mål som man satt upp. Är det så att jag skulle kunna gå ännu högre, gå vidare och djupare så kan man ju sätta nya mål. Men i det här fallet så kan jag ju inte det, det här är ett prov, jag kommer inte kunna göra just det här provet igen, jag kom dit jag ville – men är ändå inte nöjd.

Inte konstigt att jag ger upp då. Det är klart att man kommer ge upp när man aldrig blir nöjd. Jag är aldrig riktigt nöjd – jag borde lära mig att vara mer nöjd!

Hur gör man för att bli nöjd?
JHH

Kommentera