Träning

Då både träning och skola ska gå ihop

Jag har länge haft väldigt höga krav på mig själv (lite mer om det kan du läsa här och här eller här).
Och visst är det nog bra att ibland ha krav på sig själv men det kanske bli för mycket och för stora krav, så har det nog blivit för mig.

Tidigare år så har jag därför lagt ner 100% av min tid på skolan. Även om jag försökt träna, eller om jag velat gjort något annat så har jag ändå valt att plugga, jämt och ständigt. (Det fanns också en tid då jag pluggade jättemycket OCH  höll på med allt anant runt omkring – hur jag orkade det är jag förvånad över idag!)

Så istället för att göra något roligt, slappna från krav och annat och få bort lite av den stress som utsatte mig själv för så valde jag att lägga all min tid på skolan. Skolan blev också min bekräftelse – lyckades jag inte i skolan, nej då hade jag ju inte lyckats alls.

Den HÄR veckan har varit mycket annorludna jämfört med tidigare år. Jag har haft ganska så mycket att göra i skolan (eftersom jag varit sjukskriven fram och tillbaka var det länge sedan jag gjorde mycket i skolan på samma gång). Men den här veckan valde jag att träna ändå.

Så, hur gick det då? Jo, träningen gick väldigt bra! Det var väldigt skönt att komma iväg från skolböcker och sånt. Proven däremot gick inte alls så bra som det brukade.

Så, frågan är då den. Skulle jag ha tagit bort min träning för veckan och lagt den tiden på träning istället eller valde jag rätt?

Jag vet vad jag tycker men vad tycker Du?
JHH

One thought on “Då både träning och skola ska gå ihop

  1. Läste en artikel i GP för ett tag sedan om studenter på Chalmers. Enligt de studenter som blev intervjuvade fungerade studierna bättre när de kombinerade dessa med träning.
    Kanske var det bara en tillfällighet att det gick lite sämre än vanligt på provet just under den vecka du valde att prioritera häckarna framför böckerna….

Kommentera