Vardag

1 år löpning – 365 dagar runstreak

Jag vet inte hur många gånger jag funderat på hur jag skall skriva det här inlägget. Det har varit min motivation många kvällar de senaste veckorna när jag egentligen inte riktigt känt för att gå ut och springa. Jag har funderat på hur jag skall formulera inlägget att jag har sprungit varje dag i ett år.

Och nu får jag skriva det: Jag har sprungit i ett år.

I 365 dagar har jag varit ute och sprungit. Långsamt, snabbt. Glatt, Tungt. I snö. På is. I Sol. Ösregn. Vind. På landet. I skogen. I samhället. Med ryggsäck eller med flera lager kläder. I massa minusgrader eller alldeles för mycket värme. Tidigt på morgonen eller alldeles precis innan midnatt. Med pannlampa eller till skenet från månen. Till stranden för ett dopp eller hem från jobbet.

Det här är ingen löparhistoria. Jag har inte börjat älska löpning mer eller lärt mig att springa fortare eller längre men det är pannbenshistoria. Så många dagar jag fått övertala mig att komma ut, så många dagar jag sprungit i regn, rusk, is, värme, vind och annat som har motat mig från att komma ut. Så många kvällar jag funderat på att avbryta men så har jag ändå bitit ihop och gjort det.

Jag gjorde det.

Det var aldrig mitt mål eller tanke när jag började springa då 4 december 2020 att det skulle pågå i ett år. Mitt mål då var att få ut mig från lägenheten, komma ut och röra på mig och börja vända mitt humör. Ärligt talat är det inte förrän för typ en månad sedan som jag verkligen satte upp målet att springa i ett år. Visst har jag hållit koll på dagar, hur mycket det är kvar till ett år men det var inte förrän i början av november som jag uttryckte det som ett mål. Anledningen? Jag ville avbryta streaken efter över ex 200 dagar och känna att jag misslyckats med något. Det hade inte varit rättvist mot mig själv men nu kan jag stolt skriva att jag faktiskt klarade det.

Det kommer troligtvis komma ett inlägg där jag skriver mer om mina tankar om den här runstreaken, fördelar, nackdelar och andra tankar men just idag är jag bara nöjd, nöjd och åter nöjd att jag gjort det här.

Ett år löpning, även om det många gånger gått väldigt, väldigt långsamt. Det är inte helt dåligt det.

Kommentera